Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στενά παρακολουθεί ο Τσίπρας τις εξελίξεις με τους έλληνες στρατιωτικούς

Στενά παρακολουθεί ο Τσίπρας τις εξελίξεις με τους έλληνες στρατιωτικούς

Τις εξελίξεις με τους δύο συλληφθέντες στρατιωτικούς στον Έβρο παρακολουθεί στενά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Π.Καμμένο και τον Ν.Κοτζιά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για ενημέρωση μετέβη ο Βασίλης Κικίλιας, τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ. Διαβεβαίωση Φ.Κουβέλη ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι δύο στρατιωτικοί θα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τις εξελίξεις με τους δύο συλληφθέντες έλληνες αξιωματικούς παρακολουθεί στενά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες επισημαίνουν ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για ενημέρωση μετέβη και ο Βασίλης Κικίλιας, τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μισή ώρα, με τον Πάνο Καμμένο να ενημερώνει για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών.

Η Νέα Δημοκρατία με το που γνωστοποιήθηκε το γεγονός τόνισε την ανάγκη «άμεσης διευθέτησης του ζητήματος που έχει προκύψει με τη σύλληψη και κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές».

Όπως επισημαίνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ.Κουμουτσάκος, «περιμένουμε την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού».

Για διαβεβαίωση του Φ.Κουβέλη ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι δύο στρατιωτικοί θα βρίσκονται στην Ελλάδα μιλά το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ.Παφίλης επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φ.Κουβέλη, ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.

«Ο κ. Κουβέλης τον διαβεβαίωσε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι δύο στρατιωτικοί θα βρίσκονται στην Ελλάδα. Ο Θ.Παφίλης ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε αυτοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωσή της για το ζήτημα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, η Ένωση Κεντρώων ζητάει πληροφόρηση επί του θέματος και άμεσες ενέργειες για την απελευθέρωση τους.

Επιπλέον ησημειώνει: «Μας βάζει σε σκέψεις και γεννά ερωτηματικά, η χλιαρή στάση των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας της Ελλάδας, σχετικά με τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών μας, η οποία συνετελέσθη υπό απροσδιόριστες ακόμη συνθήκες και βάζει όλο τον ελληνικό λαό σε ανησυχία».

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024