Γερμανικός Τύπος: Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία
Δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου για τους βανδαλισμούς και τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα από ομάδες κουκουλοφόρων ως ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο για τρομοκρατία Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, παρουσιάζει η Deutsche Welle.
Δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου για τους βανδαλισμούς και τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα από ομάδες κουκουλοφόρων ως ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο για τρομοκρατία Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, παρουσιάζει η Deutsche Welle.
Υπό τον τίτλο «Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία» η εφημερίδα Lubecker Nachrichten δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται στα επεισόδια στην ελληνική πρωτεύουσα.
«Αναβρασμός στην Ελλάδα: αναρχικοί ρημάζουν καταστήματα και καίνε αυτοκίνητα – με τη βία θέλουν να πετύχουν τη μεταγωγή ενός φερόμενου τρομοκράτη από τη Λάρισα στην Αθήνα. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επιείκεια απέναντι στους ταραξίες.
»Τα ίχνη της καταστροφής είναι οφθαλμοφανή: κατεστραμμένες βιτρίνες στην οδό Ερμού, τον πιο γνωστό εμπορικό δρόμο της Αθήνας, καμένα αυτοκίνητα σε τέσσερις γειτονιές, ρημαγμένες καφετέριες, κατεστραμμένα ΑΤΜ.
«Εδώ και τρεις μέρες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο»
»Εδώ και τρεις μέρες αναρχικοί συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όπως στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, το Βόλο και τη Λάρισα, όπου καταγράφονται επεισόδια.
Με βαριοπούλες και μολότοφ οι κουκουλοφόροι δείχνουν την ‘αλληλεγγύη’ τους με τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου».
Για το ίδιο θέμα η εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten επισημαίνει: «Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, καμένα αυτοκίνητα, ρημαγμένες καφετέριες. Εδώ και τρεις μέρες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις σημειώνονται επεισόδια από αναρχικούς. (…)
»Στην Αθήνα δεν περνά τους τελευταίους μήνες σαββατοκύριακο χωρίς επεισόδια αναρχικών. Καταστρέφουν καταστήματα, επιτίθενται στην αστυνομία με πέτρες και μολότοφ, καίνε αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών.
»Η συντηρητική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι δείχνει επιείκεια απέναντι στους δράστες. Επικριτές της κυβέρνησης λένε πως ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχωρίζει με σαφήνεια τη θέση του από την πολιτικά υποκινούμενη βία και τρομοκρατία».
in.gr
- Παλαιά Φώκαια: Συνελήφθη 48χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος – Κατασχέθηκαν 904 κροτίδες
- Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Γενική σύρραξη μεταξύ παικτών με τη λήξη του Τράμπζονσπορ – Γαλατασαράι! (vid)
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τη Μεγάλη Εβδομάδα
- «Ανακαλύπτει ξανά και ξανά το ‘βαθύ κράτος’ που ο ίδιος εξέθρεψε» – Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη
- ΠΑΣΟΚ για ανάρτηση Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση είναι ένα καθεστώς που θέλει να μείνει γαντζωμένο στην εξουσία
- Les Rayons et les Ombres: Η ταινία που διχάζει τη Γαλλία
- Με 11άδα κόντρα στη Μύκονο Betsson ο Ολυμπιακός – Ξεκούραση για τον Φουρνιέ
- Κρήτη: Κατέρρευσε μπαλκόνι σε χωριό – Μεγάλη αναστάτωση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442