Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μετά το Χίλτον ραντεβού στο EWG για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ

Μετά το Χίλτον ραντεβού στο EWG για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ

Στο τραπέζι του EuroWorking Group θα βρεθεί την Παρασκευή η δόση των 5,7 δισ. ευρώ, ενώ θα εξεταστεί η πρόοδος στα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Στο τραπέζι του EuroWorking Group θα βρεθεί την Παρασκευή η δόση των 5,7 δισ. ευρώ, ενώ θα εξεταστεί η πρόοδος στα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Για το Ελληνικό κοινοτικές πηγές ανέφεραν πως υπάρχει ικανοποίηση, μετά το «πράσινο φως» του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επένδυση. Κατόπιν τούτου, θεωρείται πιθανό το EWG να καταγράψει την εκπλήρωση του συγκεκριμένου προαπαιτούμενου.

Πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στην περίπτωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ήταν προαπαιτούμενο στην τρίτη αξιολόγηση, στο υπουργείο Οικονομικών εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι πως το Euroworking group θα επικυρώσει ότι έγιναν κάποια θετικά βήματα.

Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν ότι η εισήγηση της Κομισιόν για εκταμίευση της δόσης είναι θετική μετά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, άλλες πηγές όμως έστρεφαν τους προβολείς για την εκταμίευση της δόσης στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Μαρτίου, υπενθυμίζοντας ότι ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM έχει προσδιορίσει χρονικά την εκταμίευση στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα.

Από την άλλη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, ανέφερε ότι στις αρχές Μαρτίου θα υπάρξει έκθεση από την πλευρά των θεσμών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας χωρίς περιορισμούς.

Διαβάστε επίσης:

    in.gr

    Sports in

    Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

    Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    Τρίτη 19 Μαρτίου 2024