Στο τραπέζι του EuroWorking Group θα βρεθεί την Παρασκευή η δόση των 5,7 δισ. ευρώ, ενώ θα εξεταστεί η πρόοδος στα δύο εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Για το Ελληνικό κοινοτικές πηγές ανέφεραν πως υπάρχει ικανοποίηση, μετά το «πράσινο φως» του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επένδυση. Κατόπιν τούτου, θεωρείται πιθανό το EWG να καταγράψει την εκπλήρωση του συγκεκριμένου προαπαιτούμενου.

Πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στην περίπτωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ήταν προαπαιτούμενο στην τρίτη αξιολόγηση, στο υπουργείο Οικονομικών εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι πως το Euroworking group θα επικυρώσει ότι έγιναν κάποια θετικά βήματα.

Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν ότι η εισήγηση της Κομισιόν για εκταμίευση της δόσης είναι θετική μετά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, άλλες πηγές όμως έστρεφαν τους προβολείς για την εκταμίευση της δόσης στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Μαρτίου, υπενθυμίζοντας ότι ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM έχει προσδιορίσει χρονικά την εκταμίευση στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα.

Από την άλλη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, ανέφερε ότι στις αρχές Μαρτίου θα υπάρξει έκθεση από την πλευρά των θεσμών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας χωρίς περιορισμούς.

Διαβάστε επίσης:

    in.gr

    Γράψτε το σχόλιό σας