Αυξημένη η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με ανάλυση της Alpha Bank. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ εκτιμά ότι η οικονομία έχει προσεγγίσει συνθήκες πλήρους απασχόλησης και αναμένει ενίσχυση του πληθωρισμού.

Ωστόσο, δεν εντοπίζει ισχυρές ενδείξεις υπερβολικής ενίσχυσης των μισθών. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν δασμοί επί των εισαγωγών χάλυβα και αλουμινίου (25% και 10% αντιστοίχως). Ο δείκτης μεταποίησης ISM αυξήθηκε το Φεβρουάριο σε υψηλό (60,8, εκτίμηση: 58,7, Ιανουάριος: 59,1) από το Μάιο του 2004. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν σε χαμηλό (210.000, εκτίμηση: 225.000) από το Δεκέμβριο του 1969, συμβαδίζοντας με την εκτίμηση ότι η οικονομία των ΗΠΑ προσεγγίζει συνθήκες πλήρους απασχολήσεως.

Ο αποπληθωριστής προσωπικής κατανάλωσης PCE αυξήθηκε σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο κατά 1,7% και ο δομικός αποπληθωριστής προσωπικής κατανάλωσης PCE κατά 1,5%, όπως αναμενόταν. Σύμφωνα με την τελική μέτρηση, ο δείκτης μεταποίησης Ευρωζώνης διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο στις 58,6 μονάδες (εκτίμηση: 58,5, μ.ο. δώδεκα μηνών: 58,1) από 59,6 τον Ιανουάριο, ωστόσο εξακολουθεί να καταδεικνύει ανάπτυξη του τομέα.

Στην Ευρωζώνη αναμένεται ο δείκτης τιμών παραγωγού Ιανουαρίου. Στις ΗΠΑ ανακοινώνεται η τελική μέτρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Πανεπιστημίου Michigan Φεβρουαρίου.

in.gr