Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz EQC 2019: Ηλεκτρικά παιχνίδια στο χιόνι

Mercedes-Benz EQC 2019: Ηλεκτρικά παιχνίδια στο χιόνι

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover της γερμανικής φίρμας δίνει μια γεύση από την έκδοση παραγωγής του η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της στο κρύο του σκανδιναβικού βορρά.


H γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες καμουφλαρισμένες εικόνες της έκδοσης παραγωγής του αυτοκινήτου που θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV μοντέλο της.

O λόγος φυσικά για το EQC, το μεσαίο crossover που συστήθηκε αρχικά ως πρωτότυπο από την περσινή διεθνή έκθεση αυτοκινήτου, τον Μάρτιο του 2017 και ήδη από το Σεπτέμβριο της περασμένης χρονιάς, είναι διαθέσιμο προς προπαραγγελία σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Επί του παρόντος ωστόσο, το EQC ολοκλήρωσε τις δοκιμές εξέλιξης στον αρκτικό βορρά από όπου προέρχονται και οι λήψεις του φωτογραφικού φακού, με επόμενους σταθμούς τη Νότια Ευρώπη και τις ΗΠΑ όπου και θα συνεχιστεί η εξέλιξή του.

Παράλληλα με το ακόμα καμουφλαρισμένο EQC, για δοκιμές στη Σουηδία βρέθηκε και η GLC F-Cell η οποία έδωσε το παρών στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2017 και ξεχωρίζει για τον συνδυασμό της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου οι οποίες λειτουργούν επικουρικά στις ανάγκες αυτονομίας, αποκτώντας τον χαρακτηρισμό του μοναδικού plug-in υδρογονοκίνητου.

Επιστρέφοντας στην ηλεκτροκίνητη EQC, yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις της Mercedes-Benz όταν το EQC, εμφανίστηκε ως πρωτότυπο εξοπλίζεται με ένα δίδυμο ηλεκτροκινητήρων οι οποίοι θα του εξασφαλίζουν ισχύ 408 ίππων και με μπαταρία ιόντων λιθίου απόδοσης 70 kWh που θα προσφέρει αυτονομία 500 χλμ. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η παραγωγή του θα ξεκινήσει εντός του 2018 με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται το 2019.

auto.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024