Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Βασική προτεραιότητα η δημιουργία θέσεων εργασίας

Μητσοτάκης: Βασική προτεραιότητα η δημιουργία θέσεων εργασίας

Τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων περιέγραψε ως προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας πως «υποσκάπτει τα θεμέλια της Δημοκρατίας».

Τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων περιέγραψε ως προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, σημείωσε πως οι επενδύσεις θα ενισχυθούν «με την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης, μετά τις επόμενες εκλογές». Ακόμη, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει απογοητεύσει τον κόσμο».

«Η τωρινή κυβέρνηση υπερφορολογεί τους παραγωγικούς κλάδους για να επικεντρωθεί σε επιδόματα και βοηθήματα» σημείωσε.

Αναφορικά με το χρέος της χώρας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο, αλλά ο φόβος στην ΕΕ ήταν ότι, αν δοθεί δημοσιονομικός χώρος, θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω διεύρυνση του δημόσιου τομέα, ενώ ο ίδιος θα το χρησιμοποιήσει για να μειώσει τους φόρους.

«Πολιτικό και θεσμικό το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας»

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό και θεσμικό. «Εάν η λειτουργία των θεσμών δεν βελτιωθεί, η Ελλάδα δεν θα λειτουργεί όπως πρέπει στο μέλλον».

«Όλες οι λαϊκίστικες κυβερνήσεις, είτε προέρχονται από τη δεξιά είτε από την αριστερά, χρησιμοποιούν τους ίδιους κανόνες» πρόσθεσε, βασιζόμενες σε τρεις άξονες: έλεγχο των ΜΜΕ, παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και δίωξη πολιτικών αντιπάλων.

«Το επίπεδο παρέμβασης που έχουμε δει στη Δικαιοσύνη είναι απαράδεκτο και υποσκάπτει τα θεμέλια της Δημοκρατίας» είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Ένας από τους τρόπους που μπορεί να αλλάξει αυτό είναι η απόλυτη αξιοκρατία στη στελέχωση του κυβερνητικού επιτελείου και η εισαγωγή νομοθεσίας που περιγράφει λεπτομερώς το ρόλο του γραφείου του πρωθυπουργού, πώς να διεξαγάγει πολιτική με τους υπουργούς και ποιος είναι ο ρόλος του ίδιου του πρωθυπουργού. Αυτό απαιτεί και μια πολύ θαρραλέα συνταγματική μεταρρύθμιση» τόνισε.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024