Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε
ως «όμηρο των κουκουλοφόρων», εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας κάνοντας
λόγο για ασυδοσία και αναρχία στη χώρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως «τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 3%, οι κουκουλοφόροι που τα σπάνε στην Αθήνα, χωρίς να τους πειράζει κανείς, ουσιαστικά ήταν σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων του» προσθέτοντας πως «σήμερα, ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος των συγκεκριμένων που τον ψήφιζαν όταν ήταν κόμμα διαμαρτυρίας και φοβάται να τους αφήσει για να μη δημιουργηθεί κάτι στα αριστερά του».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια και η Ελληνική Αστυνομία είναι όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ, όπως είπε, έχει επικρατήσει η αντίληψη και η αίσθηση ότι η ελευθερία είναι το ίδιο με την ασυδοσία και την αναρχία.

«Κάποιοι θεωρούν δήθεν δημοκρατική κατάκτηση να σπάνε το Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τη Νομική Σχολή. Στην πραγματικότητα αυτός είναι ο απόλυτος φασισμός, είτε προέρχεται από αριστερά, είτε από δεξιά. Κάθε φορά που η ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγε μετά από επεισόδια τέτοιους ανθρώπους, έτρεχαν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τους υπερασπιστούν και να τους δώσουν ιδεολογική κάλυψη.

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα; Τα σπάνε σε 4 πόλεις της χώρας για αυτόν που έβαλε τη βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τις συνεχείς επιθέσεις στις διμοιρίες των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο γεγονός ότι υπάρχει, όπως είπε, παρανόμως ΚΕΠ αναρχικών στην πλατεία Εξαρχείων.

«Μπαίνουν στα πανεπιστήμια και τα σπάνε όποτε θέλουν»

«Επιτίθενται συνεχώς. Μπαίνουν στα πανεπιστήμιά μας και τα σπάνε όποτε θέλουν» τόνισε εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και για τον Ρουβίκωνα, που «μπαίνει όποτε θέλει σε δημόσιες υπηρεσίες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, από το 2012 έως το 2014, και ο προκάτοχός μου, κ. Δένδιας, και εγώ, δώσαμε ισχυρές και αποτελεσματικές απαντήσεις στα κορυφαία ζητήματα της τρομοκρατίας, της ασφάλειας και της τάξης, στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. Γι΄ αυτό και η κατάσταση στο τέλος του 2014 ήταν πολύ καλύτερη, και οι συμπολίτες μας αισθάνονταν πολύ περισσότερο ασφαλείς από ότι σήμερα» δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό ο κ. Κικίλιας είπε πως συνήθως συνδέεται με την ανανέωση του πολιτικού κεφαλαίου μιας κυβέρνησης, με την προσμονή και την προσδοκία ότι κάτι καινούριο έρχεται, τονίζοντας όμως πως ο ανασχηματισμός που έγινε είναι του χθες και του προχθές- και δεν μπορεί να σηματοδοτήσει κάτι το χθες και το προχθές σε μία κυβέρνηση.

Αιχμές για Κουβέλη

«Ο τρόπος που ακούστηκε το «παρών» και έπεσε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και οδηγηθήκαμε σε μια τεράστια περιπέτεια που μας κόστισε πολλά δισ. ευρώ, εξαργυρώθηκε μετά από 3 χρόνια με μια θέση αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας. Συζητάμε σήμερα για αυτούς που άλλαξαν στην κυβέρνηση.

Για αυτούς που έμειναν πρέπει να μιλήσουμε. Παρέμεινε στην κυβέρνηση ο υπουργός που ευθύνεται για την τεράστια οικολογική καταστροφή με την πετρελαιοκηλίδα στις παραλίες και τις θάλασσες της Αττικής. Παρέμειναν στην κυβέρνηση τρεις υπουργοί που εμπλέκονται στις υποθέσεις της υπερκοστολόγησης των φαρμάκων και της Novartis. Παρέμεινε στην κυβέρνηση ο υπουργός που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους γνωστούς αγνώστους που καίνε την Αθήνα και τις πόλεις μας κάθε εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας