Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», στην υπόθεση της Novartis, κατέθεσε η τακτική καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μένη Μαλλιώρη, με αφορμή τους ψευδείς, κατά τη μηνύτρια, ισχυρισμούς του μηνυόμενου για εμπλοκή της σε πρακτικές τής φαρμακοβιομηχανίας.

Η μήνυση αφορά τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ ως ηθικοί αυτουργοί καταμηνύονται άγνωστα προς το παρόν πρόσωπα.

Η καθηγήτρια της Ψυχιατρικής υποστηρίζει, στη μήνυσή της, ότι η αναφορά τού ονόματός της χωρίς άλλα στοιχεία στην κατάθεση του μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» είναι συκοφαντική και ψευδέστατη καθώς, όπως τονίζει, «ουδέποτε έλαβα από οποιοδήποτε οιαδήποτε ποσά και ουδόλως γνωρίζω τον κ. Φρουζή».

Η κ. Μαλιώρη επισημαίνει πως ποτέ δεν υπέδειξε εισαγωγή προϊόντων της εταιρείας, ούτε ποτέ ενδιαφέρθηκε για την ένταξη αυτής ή οποιαδήποτε άλλης εταιρίας σε «θετική λίστα» και ποτέ δεν έδωσε κατευθυντήριες γραμμές ή άσκησε επιρροή για συνταγογραφήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία. Η μηνύτρια αναφέρει, ακόμη, ότι δεν ήταν «κρατικός αξιωματούχος του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά απλό μέλος του» και υπογραμμίζει: «Ουδέποτε μετείχα σε συνέδρια ή σε μελέτες από εταιρείες».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο