
Το δώρο Χριστουγέννων «ζέστανε» το λιανικό εμπόριο
Αύξηση 1,8% σημείωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, λόγω και του δώρου των Χριστουγέννων, ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό δε πως, εκτός από τα καύσιμα, σε όλες τις άλλες επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά.
Αύξηση 1,8% σημείωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, λόγω και του δώρου των Χριστουγέννων, ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό δε πως, εκτός από τα καύσιμα, σε όλες τις άλλες επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά.
Συγκεκριμένα, αύξηση του όγκου των πωλήσεων καταγράφηκε σε: Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (12,1%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (7,2%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (5,7%), Πολυκαταστήματα (3%), Ένδυση- υπόδηση (2,7%), Τρόφιμα-ποτά- καπνό (1,2%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (0,7%). Στον αντίποδα, μείωση 1,7% σημείωσαν οι πωλήσεις σε Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε αύξηση 1,8% τον Δεκέμβριο 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2016, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2017 σημείωσε αύξηση 21,7%.
Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης όγκου σημείωσε αύξηση 1,6% τον Δεκέμβριο 2017 σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2017.
Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 2,2% τον Δεκέμβριο 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2016, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2017 σημείωσε αύξηση 22,9%.
Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών σημείωσε αύξηση 1,5% τον Δεκέμβριο 2017 σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2017.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Κοινή δήλωση των ηγετών Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας για το μεταναστευτικό
- Γιατί οι βετεράνοι της Wall Street φοβούνται ένα νέο κραχ
- Ελεγχόμενη έκρηξη μεγάλης ισχύος προκάλεσε σύγχυση στο Ισραήλ [βίντεο]
- Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν στην Τεχεράνη «για να διευκολύνει» τις συνομιλίες μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ
- Η εργασία αλλάζει με την τεχνητή νοημοσύνη, οι οργανισμοί δυσκολεύονται να ακολουθήσουν
- Γιορτή σήμερα 17 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


