Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Την πόρτα της εξόδου έδειξε ο Τσίπρας στην Αντωνοπούλου

Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση της αναπληρωτή υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, μετά το σάλο που προκλήθηκε για την επιδότηση ενοικίου της.

Την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση έδειξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μετά το σάλο που προκλήθηκε για την επιδότηση ενοικίου της.

Ο πρωθυπουργός μετά την επιστολή της κ. Αντωνοπούλου, με την οποία ουσιαστικά του «πετούσε το μπαλάκι», θέτοντας την παραίτησή της στη διάθεσή του, αποφάσισε την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του Μαξίμου αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της».

Για την εξέλιξη αυτή ο πρωθυπουργός προϊδέασε από το πρωί, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του, μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος. Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κ. Αντωνοπούλου τόνισε πως δεν θεωρεί ορθή τη χρήση της διάταξης.

Τον διάλογο αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, από εκεί και πέρα περιμένουμε και τη δική της τοποθέτηση».

Η κ. Αντωνοπούλου έχει ήδη δεχθεί τα πυρά της αντιπολίτευσης αλλά και βολές που προέρχονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η κυρία Αντωνοπούλου, από την πλευρά της, σε δήλωσή της είχε σημειώσει πως «παραμένω στη διάθεση του πρωθυπουργού», λέγοντας ταυτόχρονα ότι έχει κινήσει τις διαδικασίες για την επιστροφή των χρημάτων». Ζητά μάλιστα από τους πολίτες να την κρίνουν από το έργο της.

ΚΚΕ: Η παραίτηση δεν μπορεί να κρύψει την ανοχή

«Η κυρία Αντωνοπούλου, εκτός όλων των άλλων προκλητικών, που προσπάθησε εκ των υστέρων να δικαιολογήσει, κρίνεται προφανώς και για το έργο της, ως η υπουργός ανακύκλωσης της ανεργίας, μέσα από κακοπληρωμένα προγράμματα μιας χρήσης, κοροϊδίας και επιδότησης της μεγαλοεργοδοσίας.»

» Η αποπομπή της από την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει ούτε την ανοχή και την όψιμη ευαισθησία στα προκλητικά προνόμια, ούτε πάνω απ’ όλα την κυβερνητική πολιτική στο πρόβλημα της ανεργίας» επισημαίνει σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις και την παραίτηση της κ. Αντωνοπούλου.

in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024