Στόχος είναι έως την Πέμπτη να εντοπισθεί σε ποια από τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης υπάρχουν προβλήματα τεχνικής φύσεως για να επιλυθούν, δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών (Δευτέρα) πρώτων επαφών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα προαπαιτούμενου με δυσκολίες αποτελεί η τοποθέτηση νέων μόνιμων γενικών γραμματέων και διευθυντών στο Δημόσιο όπου αναμένεται πως θα χρειαστεί αρκετά περισσότερος χρόνος σε σχέση με το ορόσημο του Ιουνίου.

Όπως εξηγησε ο ίδιος αξιωματούχος ο προγραμματισμός σε αυτή τη φάση είναι να εντοπιστούν τα εν δυνάμει προβλήματα (π.χ. με το θέμα του Δημοσίου που είναι χρονοβόρο) και να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισής τους, με στόχο η τέταρτη αξιολόγηση να έχει κλείσει τον Μάιο και τον Ιούνιο να υπάρξει η ολοκληρωμένη τελική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και τα μέτρα για το χρέος.

«Θέλουμε όλα τα κομμάτια του παζλ (συμπεριλαμβανομένου του χρέους) να κλείσουν έως τον Ιούνιο», επεσήμανε.

Όσον αφορά την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ η ίδια πηγή είπε ότι το ζήτημα θεωρείται λήξαν, εκφράζοντας βεβαιότητα ότι η εκταμίευση θα γίνει μέσα στον Μάρτιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι δεν έχει συζητηθεί ούτε το ζήτημα των αντικειμενικών αξιών, ούτε ευρύτερα το δημοσιονομικό.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη, οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Επαφές με τους επικεφαλής των κλιμακίων θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη έως το μεσημέρι, προκειμένου οι επικεφαλής να αναχωρήσουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας και να επιστρέψουν μετά το Πάσχα.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο