Με αντικείμενο τα θέματα του τομέα της ενέργειας αρχίζουν τη Δευτέρα οι επαφές της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών (Πίτερ Ντόλμαν- ΔΝΤ, Ντέκλαν Κοστέλο- Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Φραντσέσκο Ντρούντι- ΕΚΤ και Νικόλα Τζιαμαρόλι- ESM) για την τέταρτη αξιολόγηση.

Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν με μια σειρά εκκρεμότητες στον ενεργειακό τομέα. Στην συνάντηση που θα γίνει με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη θα ανοίξει όλη η βεντάλια των θεμάτων που αφορούν την ενέργεια.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι μέχρι τον Μάιο θα έχει ολοκληρώσει όλα τα απαραίτητα βήματα για την αποτελεσματική εκποίηση στους αγοραστές των εκχωρούμενων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ότι έως τον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την πώληση του 17% της ΔΕΗ, θα κλιμακώσει τις προς δημοπρασία ποσότητες ενέργειας (ΝΟΜΕ) και θα διασφαλίσει την εξόφληση των οφειλών των δημοσίων φορέων προς τη ΔΕΗ.

Στην αγορά φυσικού αερίου πέραν από τη διαδικασία πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ που είναι σε εξέλιξη και η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο, το Δημόσιο έχει δεσμευθεί για την εξάλειψη οποιασδήποτε υφιστάμενης οριζόντιας ή κάθετης σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ της προς πώληση ΔΕΠΑ και των εταιρειών προμήθειας.

Στην αγορά του πετρελαίου υπάρχει η δέσμευση για την πώληση του 35,5% των ΕΛΠΕ, διαδικασία που εμπεριέχει πολλές προκλήσεις.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο