Πλην των εγνωσμένου κύρους δυνατοτήτων τους τα δημοφιλή crossover της Nissan, X-Trail και Qashqai, επιβεβαιώνουν τη δημοτικότητα τους κερδίζοντας μια θέση μεταξύ των 25 πλέον ευπώλητων οχημάτων στον κόσμο για την χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Jato Dynamics.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας έρευνας και ανάλυσης για τον κλάδο του αυτοκινήτου, το Nissan X-Trail το οποίο σε πολλές αγορές συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, διατίθεται ως Rogue αναδείχθηκε στο δημοφιλέστερο SUV στον κόσμο αθροίζοντας σε 814.495 μονάδες πωλήσεων, μέγεθος προσαυξημένο κατά 6% σε σχέση με το 2016 και το οποίο, του εξασφάλισε την πρώτη θέση της αντίστοιχης παγκόσμιας κατάταξης σε ό,τι αφορά τα SUV.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανανεωμένο X-Trail το οποίο το 2017 επωφελήθηκε από μια σειρά αναβαθμίσεων οι οποίες ενίσχυσαν την ποιότητα και τις ικανότητες του, περιλαμβάνοντας στις διευρυμένες επιλογές του ένα δίλιτρο diesel κινητήρα 177 ίππων, βρίσκεται επίσης στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης πωλήσεων για την χρονιά που πέρασε, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Το Qashqai το οποίο κατέκτησε την 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης πωλήσεων SUV, ανεξαρτήτως μεγέθους, για το 2017 κατέγραψε 515.718 μονάδες κατά τη διάρκεια του 2017, ενισχύοντας μάλιστα σημαντικά την θέση του καθώς οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 19% σε σχέση με το 2016.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ως αποτέλεσμα των επιδόσεων των δύο SUV μοντέλων, η Nissan κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη που αφορά την ιδιαιτέρως δυναμική κατηγορία των SUV για το 2017.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο