Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: 14 νεκροί σε έφοδο τζιχαντιστών στην Άντεν

Υεμένη: 14 νεκροί σε έφοδο τζιχαντιστών στην Άντεν

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν όταν βομβιστές-καμικάζι και ένοπλοι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν έφοδο στο αρχηγείο μιας επίλεκτης αντιτρομοκρατικής μονάδας στην πόλη Άντεν της Υεμένης το Σάββατο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στα υεμενίτικα σώματα ασφαλείας και γιατρούς.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν όταν
βομβιστές-καμικάζι και ένοπλοι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν έφοδο στο
αρχηγείο μιας επίλεκτης αντιτρομοκρατικής μονάδας στην πόλη Άντεν της
Υεμένης το Σάββατο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στα υεμενίτικα σώματα
ασφαλείας και γιατρούς.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω του Άμακ, του πρακτορείου προπαγάνδας της. Δεν έδωσε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας, δύο βομβιστές-καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν φορτώσει σε δύο αυτοκίνητα στην είσοδο του στρατοπέδου της αντιτρομοκρατικής μονάδας, στη συνοικία Ταουάχι, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Άντεν. Αμέσως μετά, έξι ένοπλοι προσπάθησαν να εισβάλουν. Όλοι τους έπεσαν νεκροί από τα πυρά της φρουράς και τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπως δήλωσε ένας γιατρός στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η αστυνομία της Άντεν ανέφερε μέσω Facebook ότι απετράπη μια μεγάλη επίθεση.

«Οι τρομοκράτες εξοντώθηκαν αμέσως, πριν μπορέσουν να φθάσουν στην πύλη του αρχηγείου της αντιτρομοκρατικής», σύμφωνα με την ανάρτηση της αστυνομίας.

Πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας ανέφεραν ότι τρεις άνδρες της αστυνομίας, μια γυναίκα και δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν διαπράχθηκε η επίθεση, ενώ άλλοι 40 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πολίτες, τραυματίστηκαν.

Η επίθεση ήταν η πρώτη αυτού του είδους στη νότια Υεμένη αφότου ξέσπασαν συγκρούσεις στους κόλπους των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στην Άντεν. Δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Αλ Χάντι και αυτονομιστές του νότου συγκρούστηκαν για πολλές ημέρες για τον έλεγχο της πόλης.

Η Άντεν είναι η μεταβατική πρωτεύουσα και έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του Χάντι, ο οποίος βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία.

Η κυβέρνηση του Χάντι, με την υποστήριξη μιας στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας από το 2015, πολεμά εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν.

Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, κατά τον
ΟΗΕ, που προειδοποιεί πως μεγάλο μέρος του πληθυσμού της φτωχότερης αραβικής χώρας αντιμετωπίζει λιμό.

Η Αλ Κάιντα και το ΙΚ εκμεταλλεύθηκαν τον πόλεμο στην Υεμένη για να ενισχύσουν τα ερείσματά τους στη χώρα κι εξαπολύουν συχνά επιθέσεις, κυρίως σε περιοχές του νότου όπου επικρατεί ανομία παρότι θεωρητικά βρίσκονται υπό τον έλεγχο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης.

in.gr με πληροφορίες από Reuters

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024