Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τζανακόπουλος: Το σκάνδαλο Novartis είναι κατεξοχήν πολιτικό

«Το σκάνδαλο Novartis είναι ένα κατεξοχήν πολιτικό σκάνδαλο» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας, σε ότι αφορά στην πιθανή ποινική εμπλοκή πολιτικών προσώπων, πως «είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ενδείξεις που καθιστούν εύλογη μια τέτοια εκτίμηση».

«Το σκάνδαλο Novartis είναι ένα κατεξοχήν πολιτικό σκάνδαλο» υπογράμμισε
ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας, σε ότι
αφορά στην πιθανή ποινική εμπλοκή πολιτικών προσώπων, πως «είναι
δεδομένο ότι υπάρχουν ενδείξεις που καθιστούν εύλογη μια τέτοια
εκτίμηση».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας στις επικρίσεις τις αντιπολίτευσης για τη διάρκεια των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής για Novartis, τόνισε πως «κυβέρνηση ούτε έχει ούτε δικαιούται να έχει άποψη για τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Ο τρόπος αλλά και ο χρονικός ορίζοντας λειτουργίας της θα καθοριστούν από τα μέλη της, στο πλαίσιο των αποφάσεων της ολομέλειας της Βουλής. Η μόνη επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να βοηθήσει με όποιον τρόπο προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Πρόσθεσε μάλιστα, λέγοντας ότι «οι επόμενες εκλογές θα έχουν βασικό θέμα τους τη σύγκριση της καταστροφικής πενταετίας 2010-2014 με την τετραετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που θα έχει οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονιακής επιτροπείας. Και αυτή η σύγκριση θα είναι συντριπτική».

Για την κριτική που ασκείται στους εισαγγελικούς λειτουργούς, υποστηρίζει πως«σκοπίμως έχει δημιουργηθεί στη δημόσια συζήτηση μια σύγχυση γύρω από την έννοια της διάκρισης των εξουσιών. Η τεκμηριωμένη κριτική -πολιτική, κοινωνική, νομική- σε σταθμίσεις των δικαστηρίων επ’ ουδενί παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Οι δικαστές, όπως όλοι μας, δεν λειτουργούν σε πολιτικό και ιδεολογικό κενό και κάνουν άρρητες ή ρητές παραδοχές κατά την ερμηνεία ή κατά την εκτίμηση πραγματικών περιστατικών που δεν μπορούν παρά να είναι ανοιχτές στην κριτική.

Τι σχέση έχει αυτό με την προσπάθεια εκφοβισμού των δικαστικών λειτουργών και των μαρτύρων που καταθέτουν σε μια υπόθεση, με τις μηνύσεις σε εισαγγελείς, με τις γελοίες κατηγορίες που εξαπολύονται για δήθεν σκευωρία κ.ο.κ.; Νομίζω ότι αυτή η στάση απλώς κραυγάζει πανικό και ενοχή και σίγουρα δεν θα επηρεάσει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης».

Ερωτηθείς για το αν τελικά είναι πολιτική η ευθύνη για την υπόθεση Novartis, όπως είπε ο πρωθυπουργός, ή ποινική, απάντησε πως «το σκάνδαλο Novartis είναι ένα κατεξοχήν πολιτικό σκάνδαλο. Αυτό είπε ο πρωθυπουργός, ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι δεν είναι ο ίδιος που θα αποδώσει ποινικές ευθύνες, αλλά τα αρμόδια προς τούτο δικαιοδοτικά όργανα. Είπε, δηλαδή, το αυτονόητο».

Σε ό,τι αφορά στην πιθανή ποινική εμπλοκή πολιτικών προσώπων, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, «είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ενδείξεις που καθιστούν εύλογη μια τέτοια εκτίμηση. Δεν είναι όμως δουλειά της κυβέρνησης, αλλά των δικαστικών Αρχών να εξατομικεύσουν αυτές τις ευθύνες».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024