Την άποψη ότι αδυνατούμε να συνεννοηθούμε για το καλό της χώρας και την Ελλήνων, «την ώρα στο Αιγαίο κάνουν βόλτα οι Τούρκοι» εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

«Αδυνατούμε να συνεννοηθούμε βάζοντας το σωστό πρόταγμα για το καλό της χώρας και των Ελλήνων, ενώ στα βόρεια σύνορα μας υπάρχει ανοιχτή πρόκληση και την ίδια στιγμή που η κυρία Μέρκελ – η καλύτερη φίλη του κύριου Τσίπρα – αποκαλεί τον σκοπιανό πρωθυπουργό ‘Μακεδόνα’» πρόσθεσε.

Μιλώντας στον ρ/σ «Πρώτο Θέμα», ο κ. Χρηστίδης επεσήμανε ακόμα ότι «πέραν της οικονομικής κρίσης υπάρχει και μία κρίση η οποία αφορά την ιστορία μας, ένα ευαίσθητο ζήτημα το οποίο όλοι το νιώθουμε, όλοι το έχουμε διδαχτεί και είναι κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και στη Γερμανία, γιατί υπάρχουν εξαιρετικοί φιλέλληνες εκεί, την ιστορία της χώρας μας και επομένως τον να υποδέχεσαι με αυτό τον τρόπο τον πρωθυπουργό των Σκοπίων είναι πρόβλημα. Πέραν του ανιστόρητου είναι ένα πρόβλημα για το σήμερα και το αύριο».

«Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να μην αναρωτιέται σήμερα: μα καλά για το ζήτημα των Σκοπίων δεν μπορεί να κάτσουν οι πολιτικοί αρχηγοί γύρω από ένα τραπέζι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να διασφαλίσουν τα εθνικά συμφέροντα, δεν μπορεί να έχουμε μία ουσιαστική αντίδραση σε αυτό το οποίο κάνει στη Κύπρο η Τουρκία ή έκανε στα Ίμια πριν από 10 μέρες;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την υπόθεση Novartis

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι σε μία κανονική δημοκρατία αυτό το οποίο θα πρέπει να περιφρουρήσουμε είναι το δικαίωμα δέκα προσώπων να μπορούν καθαρίσουν το όνομά τους από κατηγορίες.

«Η σπέκουλα και η προπαγάνδα την οποία βλέπουμε εδώ και πολύ καιρό να κάνει η κυβέρνηση και τα φιλικά σε αυτήν μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι απαράδεκτη. Μετά την προχθεσινή συνάντηση στη Βουλή όλα είναι πλέον ξεκάθαρα, οι κατηγορίες είναι αστήριχτες και νομίζω πως εύκολα θα καταρριφθούν» πρόσθεσε.

«Η χώρα θα είχε βγει ήδη πριν τρία χρόνια από τα μνημόνια»

«Αυτό το οποίο δεν βοήθησε τη χώρα να βγει από την κρίση τα προηγούμενα χρόνια, είναι ότι ακόμα και όταν χρειάστηκε να κάνουμε αυτονόητες συγκυβερνήσεις, στις οποίες θα έπρεπε να έχει μπει και ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012, αυτό δεν έγινε. Για να μη χρειαστεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός με 200 δισεκατομμύρια τα δίδακτρα του κυρίου Τσίπρα και των υπολοίπων υπουργών του. Η χώρα θα είχε βγει ήδη πριν τρία χρόνια από τα μνημόνια» πρόσθεσε.

«Χρειάζονται συνεννοήσεις για όλα τα ζητήματα τα οποία είναι φλέγοντα. Και τα εθνικά μας και τα ζητήματα της οικονομίας αλλά και αυτά τα οποία δεν αφορούν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της επόμενης μέρας ή της επόμενης εβδομάδας» κατέληξε.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο