Σύμφωνο συνεργασίας για τη διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων στους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, υπέγραψαν σήμερα το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας».

Το Σύμφωνο υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης και η πρόεδρος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Όπως ανέφρερε ο κ. Πατούλης στόχος της συνεργασίας είναι να υπάρχει σε κάθε δήμο ένα κέντρο ενημέρωσης εθελοντών για την Τράπεζα Μυελού των Οστών.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και να αποτελέσει πομπό ενημέρωσης, ώστε να αυξηθούν σημαντικά οι δότες μυελού των οστών και να καλύπτεται η θεραπεία των παιδιών στη χώρα μας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Από την πλευρά της, η κ. Βαρδινογιάννη χαρακτήρισε το σύμφωνο συνεργασίας «συμβόλαιο ζωής» και έκανε λόγο για τη συγκρότηση μιας δυνατής συμμαχίας. Επίσης, απένειμε στον κ. Πατούλη το «Βραβείο Εκτίμησης» για τη στήριξή του στο έργο του Συλλόγου.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο