Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί από το Συμβούλιο Επικρατείας (Τμήμα Αναστολών, σε σχηματισμό Ολομέλειας) η τύχη για τον έναν εκ των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim, για τον οποίο ανακλήθηκε το άσυλο που του είχε χορηγήσει η Επιτροπής Ασύλου.

Η συζήτηση της αίτησης αναστολής ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη, αλλά ορίστηκε νέα συνεδρίαση, καθώς δεν είχε μεταχθεί ο τούρκος αξιωματικός ώστε να εκφράσει ο ίδιος την άποψή του ενώπιον των ανώτατων δικαστών.

Η εκδίκαση της επίδικης υπόθεσης, όπως είναι γνωστό, αφορά στο αίτημα του Δημοσίου να ανασταλεί η χορήγηση του ασύλου μέχρι να συζητηθεί η κυρία αίτηση (προσφυγή) ακύρωσης του ασύλου που προσδιορίστηκε να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την 4η Μαΐου 2018.

Τόσο στην περίπτωση της αναστολής, όσο και της κυρίας αίτησης η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου συνεδριάζει υπό τον πρόεδρό της, Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο.

Το ελληνικό Δημόσιο τάχθηκε σήμερα υπέρ της αναστολής, ενώ οι συνήγοροι του αξιωματικού Νικ. Αλιβιζάτος, Σπ. Τσακυράκης και Βασ. Παπαδόπουλος (από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες) αντέτειναν πως αρνείται ο εντολέας τους όλα όσα του αποδίδονται.

Η δίκη στο ΣτΕ γίνεται με τις διαδικασίες της πρότυπης δίκης και η απόφαση που θα εκδοθεί θα καταλαμβάνει ουσιαστικά και τους οκτώ αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο από τη χώρα μας.

Μίνα Μουστάκα

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο