Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Novartis: Νέες καταθέσεις από τους προστατευόμενους μάρτυρες

Novartis: Νέες καταθέσεις από τους προστατευόμενους μάρτυρες

Νέος κύκλος καταθέσεων προστατευόμενων μαρτύρων άνοιξε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους εισαγγελείς Διαφθοράς που εξακολουθούν να ερευνούν την υπόθεση για τον ρόλο μη πολιτικών προσώπων.

Νέος κύκλος καταθέσεων προστατευόμενων μαρτύρων άνοιξε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς που εξακολουθούν να ερευνούν την υπόθεση για τον ρόλο μη πολιτικών προσώπων.

Ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες, έδωσε συμπληρωματική κατάθεσε προσκομίζοντας νέα στοιχεία για την υπόθεση αυτή. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν τα στοιχεία αυτά αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα ή σε πρόσωπα τα οποία δεν εμπίπτουν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σε κάθε περίπτωση, αν τα νέα στοιχεία έχουν σχέση με πολιτικά πρόσωπα και αυτή η κατάθεση θα διαβιβαστεί αμέσως με βάση το Σύνταγμα στη Βουλή.

Πάντως, δικαστικές πηγές, έλεγαν ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα εξεταστούν εκ νέου από την ομάδα των εισαγγελέων υπό την επικεφαλής Ελένη Τουλουπάκη, που διενεργούν την έρευνα για τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Εντοπίστηκαν 300 γιατροί που χρηματίστηκαν

Στο μεταξύ, λίστα με περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρεται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1.000 έως 5.000 ευρώ την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου 2016 – Ιανουαρίου 2017, εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες κατά την έφοδο των εισαγγελέων στη Novartis.

Η νέα λίστα έρχεται να προστεθεί στους τουλάχιστον 4.000 γιατρούς που φέρονται να έχουν λάβει «δώρα» από τη φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα των Εισαγγελέων Διαφθοράς που συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα δείχνει με τα έως τώρα στοιχεία ότι η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα είναι πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δισ. ευρώ.

Μίνα Μουστάκα

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024