Το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» ταξιδεύει από 23 έως 25 Φεβρουαρίου στη Λακωνία και προσφέρει δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους της περιοχής.

Εθελοντές καρδιολόγοι, γυναικολόγοι, ενδοκρινολόγοι και άλλοι επιστήμονες υγείας θα βρεθούν στα Κέντρα Υγείας Αρεόπολης, Γυθείου και Βλαχιώτη και θα εξετάσουν τους πολίτες που επιθυμούν, δίνοντάς τους παράλληλα πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες για τα προβλήματα υγείας που τυχόν αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, στις 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, στις 24 Φεβρουαρίου οι εθελοντές γιατροί του Προγράμματος θα βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Γυθείου και στις 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.

Οι πολίτες που θα απευθυνθούν στα Κέντρα Υγείας τις συγκεκριμένες ημέρες, θα υποβληθούν σε ενδοκρινολογικό έλεγχο (screening με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου), σε έλεγχο γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και σακχάρου και σε καρδιολογικό έλεγχο (screening με τη χρήση φορητού καρδιογράφου υπερηχογράφου). Οι γυναίκες μπορούν να υποβληθούν και σε γυναικολογική εξέταση, σε pap test και διακολπικό υπέρηχο.

Οι παραπάνω ιατρικές παρεμβάσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την 6η ΥΠΕ, τον Δήμο Δυτικής Μάνης, τον Δήμο Ευρώτα, τα Κέντρα Υγείας Αρεόπολης, Γυθείου, Βλαχιώτη και το Σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες».

«Το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» συνεχίζει στη σημερινή, δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης που βιώνουμε τις δράσεις του, προσφέροντας δύναμη, στήριξη και δωρεάν ιατρικούς ελέγχους σε εκείνους που το έχουν ανάγκη, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που ζουν δίπλα μας», τονίζει ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Προγράμματος και καθηγητής Παιδιατρικής Γεώργιος Χρούσος και αναφέρει ότι «βασικός στόχος του Προγράμματος είναι οι δράσεις να επαναπροσδιορίζονται αλλά και να έχουν συνέχεια βάσει των αναγκών που προκύπτουν».

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο