Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, όταν μέλη του του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης» προσπάθησαν να εισβάλλουν στο προαύλιο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι διαμαρτυρόμενοι προηγούμενως είχαν πραγματοποιήσει πορεία κατά των πλειστηριασμών και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλλουν στο ΥΜΑΘ προκειμένου να συναντηθούν με την υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι ακτιβιστές διαπληκτίστηκαν με άνδρες των ΜΑΤ καθώς επιχείρησαν να ανοίξουν τις πύλες του υπουργείου σπρώχνοντας τα κάγκελα και σκαρφαλώνοντας στην πόρτα. Ωστόσο, οι αστυνομικοί τους ενημέρωσαν ότι η κ. Νοτοπούλου δεν βρίσκεται εντός του ΥΜΑΘ.

Πριν την αποχώρησή τους οι διαμαρτυρόμενοι ενημερώθηκαν με γραπτό σημείωμα που τους επιδόθηκε ότι θα συνεννοηθούν με την κ. Νοτοπούλου σε δεύτερο χρόνο για την πραγματοποίηση ραντεβού σε μελλοντική ημερομηνία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία υποστήριξε ότι υπάρχει στόχευση, οι τράπεζες να αποκομίσουν έως το τέλος του 2019 από πλειστηριασμούς και πώληση «κόκκινων» δανείων, 22,2 δισ. «ένα τεράστιο ποσό, σαν να μιλάς για το πρώτο μνημόνιο σχεδόν». «Άμα χάσεις το σπίτι σου, είναι σα να χάνεις τη μισή ζωή σου, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που πάνω από το 80% είναι μικροί ιδιοκτήτες στέγης» τόνισε η κ. Βαλαβάνη.

«Θα είμαστε εδώ κάθε μέρα, στα συμβολαιογραφικά γραφεία, όταν θα επιχειρήσουν, όπως απαιτεί η ΕΕ, να κάνουν εξώσεις. Απαιτούμε προστασία τής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας» δήλωσε εκ μέρους του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης», ο Ηλίας Σμήλιος.

Ολοκληρώνοντας τη διαμαρτυρία οι διαδηλωτές πέρασαν απέναντι από το Διοικητήριο, έξω από το υποκατάστημα της Alpha Bank, όπου άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο