Σπυράκη: Η ΝΔ θα διαφυλάξει τη διάκριση των εξουσιών
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στη διαδικασία της προανακριτικής, τονίζοντας ότι θα «θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει ώστε να διαφυλαχθεί η διάκριση των εξουσιών και να προστατευθεί το κράτος δικαίου».
Στη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στη συνεδρίαση της Τετάρτης για τη σύσταση ή όχι προανακριτικής επιτροπής αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, τονίζοντας ότι «θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει ώστε να διαφυλαχθεί η διάκριση των εξουσιών και να προστατευθεί το κράτος δικαίου».
«Τα γεγονότα αποκαλύπτουν ότι η επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, εκτός από σαθρή, είναι και δικονομικά άκυρη» τόνισε η κ. Σπυράκη, συμπληρώνοντας πως «οι περίφημοι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν ανώνυμα χωρίς να βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας».
«Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενέκρινε καθεστώς προστασίας μαρτύρων στις 9 Φεβρουαρίου ενώ η δικογραφία είχε ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή από τις 5 Φεβρουαρίου. Η πράξη του αυτή είναι προδήλως άκυρη. Δεν είχε πλέον καμία αρμοδιότητα να το κάνει» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου.
Παράλληλα, η κ. Σπυράκη έκανε αναφορά στην παρέμβαση κυβερνητικών στελεχών στην εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης της Novartis, σε πράξεις και παραλείψεις ορισμένων δικαστικών λειτουργών, αλλά και στις ωμές παρεμβάσεις της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Βασιλικής Θάνου, οι οποίες «αυξάνουν τον κίνδυνο η Ελλάδα να μετεξελιχθεί σε Πολωνία».
in.gr
- Κάιλι Τζένερ: Προκλητική στο φακό του Vanity Fair, ανταποδίδει γυμνά «σ’ αγαπώ» στον Τιμοτέ Σαλαμέ
- LIVE: Βαλεφόλια – Παναθηναϊκός
- Πλαφόν: «Ρουκέτες» από τους πρατηριούχους για το πλαφόν στις τιμές κέρδους
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκατοντάδες Έλληνες επέστρεψαν με δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι
- Στο Ευρωκοινοβούλιο το σκάνδαλο των υποκλοπών – Στο Στρασβούργο ο Ανδρουλάκης
- Ακρίβεια: Πριν και μετά τον πόλεμο – Οι «πύραυλοι» ακρίβειας και τα διστακτικά μέτρα της κυβέρνησης

