Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπυράκη: Η ΝΔ θα διαφυλάξει τη διάκριση των εξουσιών

Σπυράκη: Η ΝΔ θα διαφυλάξει τη διάκριση των εξουσιών

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στη διαδικασία της προανακριτικής, τονίζοντας ότι θα «θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει ώστε να διαφυλαχθεί η διάκριση των εξουσιών και να προστατευθεί το κράτος δικαίου».

Στη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στη συνεδρίαση της Τετάρτης για τη σύσταση ή όχι προανακριτικής επιτροπής αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, τονίζοντας ότι «θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει ώστε να διαφυλαχθεί η διάκριση των εξουσιών και να προστατευθεί το κράτος δικαίου».

«Τα γεγονότα αποκαλύπτουν ότι η επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, εκτός από σαθρή, είναι και δικονομικά άκυρη» τόνισε η κ. Σπυράκη, συμπληρώνοντας πως «οι περίφημοι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν ανώνυμα χωρίς να βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας».

«Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενέκρινε καθεστώς προστασίας μαρτύρων στις 9 Φεβρουαρίου ενώ η δικογραφία είχε ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή από τις 5 Φεβρουαρίου. Η πράξη του αυτή είναι προδήλως άκυρη. Δεν είχε πλέον καμία αρμοδιότητα να το κάνει» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου.

Παράλληλα, η κ. Σπυράκη έκανε αναφορά στην παρέμβαση κυβερνητικών στελεχών στην εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης της Novartis, σε πράξεις και παραλείψεις ορισμένων δικαστικών λειτουργών, αλλά και στις ωμές παρεμβάσεις της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Βασιλικής Θάνου, οι οποίες «αυξάνουν τον κίνδυνο η Ελλάδα να μετεξελιχθεί σε Πολωνία».

in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024