Άσυλο από την Ελλάδα ζητούν 17 Τούρκοι
Δεκαεπτά Τούρκοι πέρασαν με φουσκωτό στις Οινούσσες και ζήτησαν πολιτικό άσυλο από τη χώρα μας, καθώς όπως σημειώνουν διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν. Μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ για καταγραφή και ταυτοποίηση.
Την ώρα που το θέμα της έκδοσης των οκτώ τούρκων αξιωματικών έχει δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας, έρχεται μια ακόμα περίπτωση να δημιουργήσει ένταση.
Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή «Πούντα» Οινουσσών, δεκαεπτά αλλοδαποί, οι οποίοι αφού περισυλλέγησαν ασφαλείς, μεταφέρθηκαν στη Χίο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης που λειτουργεί στη ΒΙΑΛ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για 17 δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς από την Τουρκία, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι βρίσκονται υπό δίωξη στη χώρα τους για τα πολιτικά τους φρονήματα και σκοπεύουν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα.
in.gr
- ΗΠΑ: Πρώην ειδικός εισαγγελέας δήλωσε στη Βουλή ότι ο Τραμπ επιχείρησε παρανόμως να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020
- Δένδιας για ενδεχόμενη κούρσα διαδοχής στη ΝΔ: Δεν θα αρνηθώ να υπηρετήσω την πατρίδα μου αν αυτό απαιτηθεί
- ΠΑΣΟΚ: Σοβαρές αιχμές Ανδρουλάκη για ΝΔ και επίθεση στη δεξιά – Τι λέει για συγκυβέρνηση και συνέδριο
- Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκροί δύο ηλικιωμένοι και τα σκυλιά τους
- LIVE: Αναντολού Εφές– Ολυμπιακός
- Η 12άδα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές


