Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Ευθύνες στο FBI για το μακελειό σε λύκειο της Φλόριντα

Τραμπ: Ευθύνες στο FBI για το μακελειό σε λύκειο της Φλόριντα

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το FBI το Σάββατο ότι δεν απέτρεψε το αιματηρό περιστατικό στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, κρίνοντας ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ, αντίθετα, περνά «πάρα πολύ χρόνο» με το θέμα της ρωσικής έρευνας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το FBI το Σάββατο ότι δεν απέτρεψε το αιματηρό περιστατικό στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, κρίνοντας ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ, αντίθετα, περνά «πάρα πολύ χρόνο» με το θέμα της ρωσικής έρευνας.

«Πραγματικά κρίμα που το FBI έχασε όλα τα σήματα που εστάλησαν από τον δράστη της επίθεσης στο σχολείο της Φλόριντα. Αυτό δεν είναι αποδεκτό», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Περνούν υπερβολικά πολύ χρόνο προσπαθώντας να αποδείξουν τη ρωσική συνωμοσία με την εκστρατεία Τραμπ. Δεν υπάρχει συνωμοσία. Επιστρέψτε στα βασικά σας καθήκοντα και κάντε μας όλους περήφανους», πρόσθεσε παρότι το FBI δεν ηγείται της έρευνας για τη ρωσική υπόθεση από τον περασμένο Μάιο.

Το FBI δέχεται πλήθος επικρίσεων μετά την παραδοχή της υπηρεσίας ότι στις 5 Ιανουαρίου είχε λάβει ένα τηλεφώνημα από συγγενή του Νίκολας Κρουζ, του 19χρονου που άνοιξε πυρ αδιακρίτως στο πρώην σχολείο του, στην πόλη Πάρκλαντ, την Τετάρτη, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους. Στο τηλεφώνημα αυτό περιγράφετο η αποκλίνουσα συμπεριφορά του νεαρού και οι φονικές προθέσεις του.

Η έρευνα για τη ρωσική παρέμβαση στην προεδρική εκστρατεία του Τραμπ το 2016 δεν διενεργείται πλέον από το FBI αλλά από τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, μετά την αποπομπή του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ από τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο 2017. Διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές διεξάγουν εξάλλου τις δικές τους έρευνες για την υπόθεση αυτή.

Η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Mάλερ αγγίζει τον πρώτο κύκλο του Τραμπ, ο οποίος διαμαρτύρεται συχνά ότι έρευνα εμποδίζει άδικα την πολιτική του δράση. Πολλοί συγγενείς και συνεργάτες έχουν εξεταστεί και σε τέσσερις έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για οικονομικά και άλλα αδικήματα.

Δεκατρείς Ρώσοι, ανάμεσά τους ένας στενός συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορήθηκαν την Παρασκευή από την αμερικανική δικαιοσύνη ότι ευνόησαν την υποψηφιότητα του Τραμπ με δόλια μέσα. Η Μόσχα χαρακτήρισε «παράλογους» τους ισχυρισμούς για ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης επίσης την Παρασκευή χαρακτήρισε το RIA Global LLC, την αμερικανική εταιρία που παράγει περιεχόμενo για το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, «ξένο πράκτορα». Είναι ο τέταρτος ρωσικός ειδησεογραφικός οργανισμός στον οποίο αποδίδεται ο χαρακτηρισμός αυτός από το Νοέμβριο υπό την πίεση της αμερικανικής κυβέρνησης και βάσει του νόμου για την καταγραφή αλλοδαπών πρακτόρων (FARA), σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024