Ο Φουρκάντ «έγραψε ιστορία» στα 15 χλμ μαζικής εκκίνησης
Ο Μαρτέν Φουρκάντ κατέκτησε την πρώτη θέση στα 15 χιλιόμετρα μαζικής
εκκίνησης ανδρών του διάθλου, στο πλαίσιο των Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ,
και έγινε ο πιο επιτυχημένος Γάλλος αθλητής στην Ιστορία των Χειμερινών
Ολυμπιακών, με τέσσερα χρυσά μετάλλια στην κατοχή του.
Ο Μαρτέν Φουρκάντ κατέκτησε την πρώτη θέση στα 15 χιλιόμετρα μαζικής εκκίνησης ανδρών του διάθλου, στο πλαίσιο των Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ, και έγινε ο πιο επιτυχημένος Γάλλος αθλητής στην Ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών, με τέσσερα χρυσά μετάλλια στην κατοχή του.
Με την επιτυχία του, ο 29χρονος αθλητής ξεπέρασε τον Ζαν-Κλοντ Κιλί, ο οποίος είχε πάρει τρία χρυσά μετάλλια στους Χειμερινούς της Γκρενόμπλ το 1968. Ο Φουρκάντ έχει πάρει ακόμη στους Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ ένα χρυσό μετάλλιο στο πουρσουίτ 12,5 χιλιομέτρων, καθώς και δύο χρυσά στο Σότσι το 2014 (στο ατομικό 20 χιλιομέτρων και το πουρσουίτ 12,5 χιλιομέτρων), ενώ στην κατοχή του διαθέτει και δύο ασημένια μετάλλια (σ.σ. ένα στο Βανκούβερ το 2010 και ένα στο Σότσι).
Ο Φουρκάντ ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στα 15 χιλιόμετρα μαζικής εκκίνησης σε 35:47.3 και κατέκτησε στο «photo finish» τη νίκη, καθώς ο Γερμανός Ζίμον Σεμπ, ο οποίος πήρε τελικά το ασημένιο μετάλλιο, είχε την ίδια επίδοση (35:47.3). Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Νορβηγός Εμίλ Χέγκλε Σβέντσεν (35:58.5).
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας με την ασίστ που έδωσε στο πρώτο γκολ της Γκενκ, άνοιξε τον δρόμο στην ομάδα του, προκειμένου να κερδίσει με 2-0 στο δύσκολο παιχνίδι με την Άντερλεχτ.
LIVE: ΟΦΗ – Λεβαδειακός. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΟΦΗ – Λεβαδειακός για την 20η αγωνιστική της Superleague. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1 HD.