Στ.Θεοδωράκης: Εσείς ποιες «οκτώ γυναίκες» ξέρετε;
Το επιχειρηματικό εγχείρημα που ξεκίνησε ομάδα γυναικών αγελαδοτρόφων από το Γυναικόκαστρο Κιλκίς εξήρε διαδικτυακά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα στο Facebook.
Το επιχειρηματικό εγχείρημα που ξεκίνησε ομάδα γυναικών αγελαδοτρόφων από το Γυναικόκαστρο Κιλκίς εξήρε διαδικτυακά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα στο Facebook.
Αναλυτικά, η ανάρτηση:
Εσείς ποιες «8 γυναίκες» ξέρετε;
Μάλλον ο νους σας πάει στην Κατρίν Ντενέβ, τη Φανί Αρντάν, την Ιζαμπέλ Υπέρ και τις άλλες 5 υπέροχες Γαλλίδες που πρωταγωνιστούσαν στη μαύρη κωμωδία μυστηρίου «8 Femmes».
Τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε και τη Σύλβια, την Κούλα, τη Λαμπρινή, την Κρυσταλλία, την Αντιγόνη, τη Χριστίνα, την Ερασμία, τη Δέσποινα. Είναι αυτές που παράγουν το γάλα «8 Γυναίκες» στο Γυναικόκαστρο Κιλκίς.
Οι φάρμες τους είναι στα γόνιμα παρακλάδια του Αξιού (αχ αυτοί οι παραπόταμοι) και με τρία αρμέγματα την ημέρα – για να είναι πιο φρέσκο το γάλα – συγκεντρώνουν περίπου 10 τόνους κάθε δέκα μέρες. Μικρή παραγωγή αλλά σπάνια ποιότητα.
«Πραγματικό γάλα» μου λέει με υπερηφάνεια στο τηλέφωνο η Σύλβια Σαμολαδά – δική της ήταν η αρχική ιδέα. Μου μιλάει για την προσπάθεια και τα σχέδιά τους και νιώθω τη χαρά αλλά και την πυγμή τους. Ούτε γκρίνια, ούτε παρακαλετά. «Αν δε χαθεί η αισιοδοξία, έχουμε πολλά πράγματα ακόμη να κάνουμε. Θα ζητήσουμε ενίσχυση και από την ΕΕ, τώρα ετοιμάζουμε τα χαρτιά».
Και οι άντρες; «Καμαρώνουν!».
Αν σας αρέσουν, λοιπόν, τα προϊόντα μικρών παραγωγών, που έχουν και μια πινελιά προσωπικό μεράκι και δεν είναι κατασκευές μιας απρόσωπης πολυεθνικής, αναζητήστε τα μπουκάλια με το «8». Θα τα βρείτε πιο εύκολα στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Αθήνα σε 2-3 σούπερ μάρκετ και ψαγμένα μπακάλικα – η διανομή όπως και η εμφιάλωση γίνεται σε συνεργασία με τη ΜΕΒΓΑΛ.
Μπράβο κυρίες μου!
Αυτό σημαίνει ευτυχισμένοι και χρήσιμοι άνθρωποι».
in.gr
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)





























![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442