
Handelsblat: Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναμένει η Fitch
Ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch αύξησε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλαδας εκτιμώντας ότι το Eurogroup θα χορηγήσει στην Ελλάδα περαιτέρω ανακούφιση για την εξυπηρέτηση του χρέους της κατά τη διάρκεια του έτους, γράφει η γερμανική Handelsblat.
Ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch αύξησε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλαδας εκτιμώντας ότι το Eurogroup θα χορηγήσει στην Ελλάδα περαιτέρω ανακούφιση για την εξυπηρέτηση του χρέους της κατά τη διάρκεια του έτους, γράφει η γερμανική Handelsblat.
Όπως τονίζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα ο οργανισμός αξιολόγησης Fitch βλέπει την Ελλάδα να βαδίζει στον σωστό δρόμο και αξιολογεί πιο θετικά τη φερεγγυότητα της χώρας.
Η αντίστοιχη βαθμολογία αυξήθηκε από «Β-» σε «Β», και οι προοπτικές είναι «θετικές», επομένως είναι δυνατές περαιτέρω βελτιώσεις στην αξιολόγηση.
Ο οίκος Fitch αναμένει μείωση των πολιτικών κινδύνων στην Ελλάδα. Επιπλέον, τα νομοθετικά μέτρα πρέπει να λειτουργήσουν έως το 2020 και να βελτιώσουν αισθητά την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών. Ο οργανισμός αναμένει επίσης από το Eurogroup να παράσχει στη χώρα περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους κατά τη διάρκεια του έτους.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Το Ιράν επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός διοικητή εφέδρων στο νότιο Λίβανο
- Ο Γκαλιμπάφ μίλησε για τον έλεγχο του Ορμούζ και για την κρίση που παραλίγο να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκησε την Ατλέτικο σε έναν δραματικό τελικό (vids)
- Προσομοιωτές F-16 και F-35 και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άμφισσα

