Τίλερσον: ΗΠΑ και Τουρκία έχουν κοινούς στόχους
Κοινούς μηχανισμούς αξιολόγησης των θεμάτων και των καταστάσεων αποφάσισαν Τουρκία και ΗΠΑ, προκειμένου να ξεπεραστεί το τέλμα στις σχέσεις των δύο χωρών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον.
Κοινούς μηχανισμούς αξιολόγησης των θεμάτων και των καταστάσεων αποφάσισαν Τουρκία και ΗΠΑ, προκειμένου να ξεπεραστεί το τέλμα στις σχέσεις των δύο χωρών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον.
Προηγουμένως ο Τούρκος υπουργός τόνισε ότι στην κρισιμοτητα της φάσης στην οποία βρίσκονται οι σχέσεις, η επίσκεψη αυτή ή θα σήμαινε την επιδείνωση ή μια πορεία προς εξομάλυνση.
Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι τελικά αποφασίστηκε η εξομάλυνση.
Ο κ. Τίλερσον από την πλευρά του σημείωσε ότι «οι στόχοι των δύο πλευρών είναι κοινοί και εάν συντονιστούν και κατά των άλλων τρομοκρατικών ομάδων, εκτός του ΙΣΙΣ, θα έχουν πιο στενή συνεργασία. Ένα θέμα είναι» -πρόσθεσε- «και το Μούνμπιτς (περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται οι Κούρδοι, μαζί με τους Αμερικανούς)».
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι διατυπώθηκε η προσμονή των δύο πλευρών, να λυθούν ζητήματα διώξεων στελεχών των διπλωματικών αντιπροσωπειών των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ενώ τόνισε ότι τα θέματα της Τουρκίας στο Αφρίν είναι θέματα ασφάλειας, και πρωτίστως πρέπει οι ΗΠΑ να τηρήσουν τον λόγο τους ότι η YPG θα αποχωρήσει από το Μούνμπιτς και «να αποφασίσουμε ποιοι θα διαφαλίζουν εκεί την ασφάλεια».
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442