Νέες κατ΄ ιδίαν συνάντησεις Κοτζιά με Ντιμιτρόφ – Μπουσάτι
Κατ' ιδίαν συναντήσεις είχε στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που διεξάγεται στη Σόφια, ο Νίκος Κοτζιάς με τους ομολόγους του Νικολά Ντιμιτρόφ από την ΠΓΔΜ και Ντιτμίρ Μπουσάτι της Αλβανίας.
Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχαν στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που διεξάγεται στη Σόφια, ο έλληνας υπουργός Νίκος Κοτζιάς με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ.
Τη συνάντηση έκανε γνωστή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, με τους δύο άνδρες να συνεχίζουν τις συνομιλίες που είχαν ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα στη Βιέννη, παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για την ονομασία της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.
Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, επικεντρώθηκαν σε πτυχές προγραμματισμού ενόψει και των επόμενων συναντήσεών τους, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο χωρών που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Συνάντηση με Μπουσάτι
Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση και με τον αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι, κατά την οποία ανέλυσαν τις τεχνικές πτυχές που θα πρέπει να δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα στα υπό διαπραγμάτευση ζητήματα των δύο χωρών.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.