
«Ήμουν σε άμυνα, φοβήθηκα για τη ζωή μου και πυροβόλησα»
«Βρισκόμενος σε άμυνα πυροβόλησα για εκφοβισμό στον αέρα» υποστήριξε σήμερα στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο 60χρόνος συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, Φώτης Μπέλλος, που δικάζεται για την δολοφονία του 68χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου Πρόδρομου Μαρκόπουλου, στους Αμπελόκηπους.
«Βρισκόμενος σε άμυνα πυροβόλησα για εκφοβισμό στον αέρα» υποστήριξε σήμερα στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο 60χρόνος συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, Φώτης Μπέλλος, που δικάζεται για την δολοφονία του 68χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου Πρόδρομου Μαρκόπουλου, στους Αμπελόκηπους, στις 21 Οκτωβρίου 2016.
«Δεν επεδίωξα να τον σκοτώσω, δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κακό στους ανθρώπους. Όλα έγιναν υπό συνθήκες φόβου… Εγώ έριξα μία βολή στον αέρα και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν σταματούσε να με χτυπάει με ορμή» ανέφερε στην απολογία του ο 60χρόνος.
Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε πολλές φορές από την έδρα του δικαστηρίου για το όπλο που είχε μαζί του, αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες το χρησιμοποίησε, και απάντησε ότι φοβόταν για τη ζωή του, διότι το θύμα ήταν απειλητικό και εριστικό απέναντι του όλο το προηγούμενο διάστημα.
Είπε επίσης, ότι το θύμα τον εγκλώβισε ανάμεσα σε αυτοκίνητα και ότι φοβήθηκε για την ζωή του: «Το έβγαλα κάτω από αυτές τις συνθήκες για να προστατευτώ. Δε με φοβόταν εκείνος, ήταν γυμναστής, θεωρούσε ότι δεν μπορώ να τα βάλω μαζί του. Ή θα με σκότωνε, ή θα με τραυμάτιζε σοβαρά. Πίστευα ότι θα οπισθοχωρούσε. Ένιωσα ότι απειλείται η ζωή μου, φοβήθηκα πάρα πολύ και έκανα χρήση του όπλου για εκφοβισμό».
Η δίκη, που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, θα συνεχιστεί στις 20 Μαρτίου με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα

