Αυξημένη είναι η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά από καταναλωτές που ετοιμάζουν το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους γι’ αυτό και οι έμποροι ελπίζουν πως φέτος οι καταναλωτές δεν θα αρκεστούν στην βόλτα που κάνουν στην αγορά αλλά πως θα αγοράσουν έστω μικρές ποσότητες.


 
Όπως μας λέει ο κύριος Μάνος που εργάζεται στην Βαρβάκειο Αγορά πάνω από δύο δεκαετίες «δεν μπορώ να υπολογίσω πόσο πολύ έχει μειωθεί η δουλειά μας. Πλέον είναι σίγουρο πως δεν θα αγοράσει κανένας μεγάλες ποσότητες αλλά θα πάρουν μισό με ένα κιλό το πολύ από τα θαλασσινά που τους αρέσουν».

Την ίδια άποψη έχουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έξω από την αγορά που υποστηρίζουν ότι σε σχέση με πέντε χρόνια πριν έχουν μείωση στον τζίρο τους κατά 30%. «Αρκετοί από τους πελάτες μας πλέον επιλέγουν να αγοράσουν παραδοσιακά προϊόντα όπως χαλβά από το σούπερ μάρκετ που πολλές φορές η ποιότητα του δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μπορούν να βρουν εδώ» μας λέει η Σοφία Μπήλιου.

Σημαντικό είναι πως από την Κυριακή η αγορά θα είναι ανοιχτή για όλο το βράδυ έως και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Είναι ένα έθιμο πλέον για τους επαγγελματίες της Βαρβάκειου αλλά και για τους καταναλωτές της Αθήνας.

Ορέστης Καρύπης

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο