Μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκαν τα ελληνικά ομόλογα την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζουν βελτίωση, με τις αποδόσεις να υποχωρούν. Σταθερή η εικόνα και για το ελληνικό δεκατές ομόλογο, ενόψει της αξιολόγησης του Fitch.

Η Fitch αναμένεται να προχωρήσει σήμερα Παρασκευή, σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα. Ο οίκος αξιολόγησης είχε αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από «CCC» σε «B-» στις 18 Αυγούστου του 2017 με θετικό outlook. Τότε ο οίκος διατύπωνε την εκτίμηση ότι οι πολιτικοί κίνδυνοι έχουν μειωθεί και πως δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών σύντομα.

Ωστόσο, στη σχετική έκθεση που θα δημοσιοποιήσει η Fitch τις επόμενες ώρες, αναμένεται να συμπεριλάβει αυστηρές αναφορές και προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης πολιτικής αναταραχής στις προοπτικές της Ελλάδας, λόγω και του γεωπολιτικού ρίσκου που έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία 24ωρα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο ο S&P αναβάθμισε το αξιόχρεό μας για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια.

Να σημειωθεί ότι τα ελληνικά ομόλογα σημείωσαν έντονο sell-off το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από την ημέρα της νέας εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, μετά και την παγκόσμια αναταραχή σε μετοχές και ομόλογα που προκάλεσε η έκρηξη της μεταβλητότητας στην Wall Street και έστειλε τους διεθνείς δείκτες σε βαριές απώλειες.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο