Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα πρόσωπα της τραγωδίας στη Φλόριντα

Τα πρόσωπα της τραγωδίας στη Φλόριντα

Όνειρα που δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ, οικογένειες που βυθίστηκαν στο πένθος μέσα σε μια στιγμή, ένας ήρωας καθηγητής και ένας «μανιακός δολοφόνος» που αναμένεται να εκτελεστεί. Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης, όταν ο ηλικίας 19 ετών Νίκολας Κρουζ, άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 ανθρώπους σε λύκειο της περιοχής. Συγκλονίζουν τα μηνύματα για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην πλειοψηφία τους παιδιά.

Όνειρα που δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ, οικογένειες που βυθίστηκαν στο
πένθος μέσα σε μια στιγμή, ένας ήρωας καθηγητής και ένας «μανιακός δολοφόνος» που
αναμένεται να εκτελεστεί. Ο τραγικός απολογισμός της
επίθεσης, όταν ο ηλικίας 19 ετών Νίκολας Κρουζ, άνοιξε πυρ και σκότωσε
17 ανθρώπους σε λύκειο της περιοχής. Συγκλονίζουν τα μηνύματα για τους
ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην πλειοψηφία τους παιδιά.

Ως ήρωας θα μείνει στη μνήμα των κατοίκων της Φλόριντα και όχι μόνο ο Άαρον Φέις, ο καθηγητής γυμναστικής και προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου, που την ώρα του μακελειού μπήκε μπροστά και «θυσιάστηκε» για να σώσει μαθητές του, βάζοντας το σώμα του ως ασπίδα στους πυροβολισμούς, έγινε ήρωας για πολλούς, αν και ίδιος δυστυχώς δεν θα το μάθει ποτέ.

Ο Φέις είναι και το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα της αιματηρής επίθεσης. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματα του αρκετές ώρες μετά.

Ανάμεσα στα θύματα και δεύτερος καθηγητής ο Κρις Χίξον, προπονητής επαγγελματικής πάλης που επίσης έβαλε πάνω από τη ζωή του τους μαθητές του. Ο 49χρονος πατέρας έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να βοηθήσει μαθητές να ξεφύγουν από το οπτικό πεδίο του μανιακού δολοφόνου.

Η Τζεμ Γκούτεμπεργκ, πρώτη έφηβη που αναγνωρίστηκε ανάμεσα στους νεκρούς. Την είδηση του θανάτου της 17χρονης γνωστοποίησε ο πατέρας της με σπαρακτικό μήνυμα στο Facebook.

«Η καρδιά μου έχει γίνει χίλια κομμάτια. Σήμερα χάσαμε το κοριτσάκι μας στη βίαιη επίθεση στο σχολείο της. Σας γράφω αυτό προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω πως θα το ξεπεράσουμε σαν οικογένεια», έγραψε μεταξύ άλλων.

Το νήμα της ζωής του 14χρονου Μάρτιν Ντιούκ κόπηκε επίσης πολύ νωρίς. «Σε αγαπώ αδερφέ μου, θα μας λείψεις πολύ. Ξέρω ότι είσαι σε ένα καλύτερο μέρος», ήταν τα λόγια του αδερφού του στο Instagram. Την ίδια ηλικία είχε ένα ακόμα θύμα, η Αλάινα Πέτι.

«Όνειρο» που δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, είναι και αυτό του Νίκολας Ντόρετ, ο οποίος ήθελε να γίνει κολυμβητής και μάλιστα είχε κερδίσει υποτροφία για το Πανεπιστήμιο της Ιντιανάπολης. Ο Νίκολας ονειρευόταν να γίνει κολυμβητής.

«Ήμασταν από το νηπιαγωγείο μαζί. Το να ξέρω ότι δεν θα περπατήσουμε μαζί στην αποφοίτηση σε λίγες μέρες μου ραγίζει την καρδιά».

Ανάμεσα στα θύματα είναι δυστυχώς και η 18χρονη Μίντου Πόλακ, σύμφωνα με όσα έγραψε ο πατέρας της το Facebook.

Στη μακάβρια λίστα με τα θύματα περιλαμβάνεται ακόμα ένας 17χρονος, όπου κατάγεται από τη Βενεζουέλα και είχε γίνει πέρσι πολίτης Ηνωμένων Πολιτειών.

Πάνος Καισσαράτος

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024