Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Οι ΗΠΑ θέλουν εκτοπισμό ρωσικών εταιρειών από την Ευρώπη

Ρωσία: Οι ΗΠΑ θέλουν εκτοπισμό ρωσικών εταιρειών από την Ευρώπη

«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να εκτοπίσουν από την Ευρώπη τις ρωσικές εταιρείες και γι' αυτό τον λόγο συντάσσουν διάφορες λίστες με κυρώσεις» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μενβέντιεφ.

«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να εκτοπίσουν από την Ευρώπη τις ρωσικές εταιρείες και γι’ αυτό τον λόγο συντάσσουν διάφορες λίστες με κυρώσεις» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μενβέντιεφ.

Κατά την άποψη του ρώσου πρωθυπουργού οι ΗΠΑ θέλουν «να προωθήσουν τις δικές τους εταιρείες στην ευρωπαϊκή αγορά». Παράλληλα επεσήμανε ότι «αυτή τη στιγμή δεν είναι η καλύτερη περίοδος στις σχέσεις» μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ και ως παράδειγμα ανέφερε το έργο που αφορά την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2.

«Οι Αμερικανοί ευθέως τα βάζουν με τον δικό μας αγωγό Nord Stream, για εντελώς απλούς και προφανείς λόγους που λένε ότι θέλουν να προωθήσουν το δικό τους υγροποιημένο φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά και να προσπαθήσουν να μας βγάλουν από το παιγνίδι».

Ο Μεντβέντιεφ χαρακτήρισε την αμερικανική «Λίστα του Κρεμλίνου» ως πρόβλημα της εσωτερικής πολιτικής διαμάχης που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο αξιοποιεί ένα τμήμα του αμερικανικού κατεστημένου για να επιλύσει τα προβλήματα του, μιας διαμάχης που με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι πρόβλημα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων», «ένα πρόβλημα αντιθέσεων στο τμήμα της αμερικανικής ελίτ που εκπροσωπείται από τους Ρεπουμπλικάνους».

in.gr με πληροφορίες από Reuters

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024