Ως την κορυφή ενός μεγάλου παγόβουνου, που συνέβαλε μεταξύ πολλών άλλων καταστάσεων στη χρεοκοπία της χώρας, χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης από την Καβάλα όπου βρίσκεται και πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην περιοχή.

Ο κ. Πολάκης κληθείς να σχολιάσει τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση, υπογράμμισε ότι «η αμερικανική Δικαιοσύνη προχώρησε πάρα πολύ, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Πρόκειται για έναν από τους τρόπους με τους οποίους χρεοκόπησε η χώρα. Τα 85 δισ. ευρώ «μαύρου» χρήματος, υπερτιμολογήσεων και παράνομων αμοιβών από το 1991 μέχρι το 2010 αποτελούν το 1/4 του δημόσιου χρέους της χώρας και δυστυχώς την περίοδο 2010-2015, όταν ο ελληνικός λαός στέναζε κάτω από την μπότα των μνημονίων, κάποιοι με συγκεκριμένες κινήσεις, διατηρούσαν τα κέρδη, συνεχίζοντας τη ροή του «μαύρου» χρήματος».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνέδεσε την κριτική την οποία άσκησε η Νέα Δημοκρατία στο θέμα των συλλαλητηρίων με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και στο πώς το αντιμετώπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι πάτησαν στον πατριωτισμό του ελληνικού λαού, γιατί ήξεραν τι ερχόταν σε σχέση με αυτές τις έρευνες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό».

Αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Χθες το βράδυ ο κ. Πολάκης παρακολούθησε τη λογοδοσία του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσου Καρασαβόγλου, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι δράσεις της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο κ. Πολάκης υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι η αναβάθμιση και η στελέχωση όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στηρίζοντας και ενισχύοντας το εθνικό σύστημα υγείας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν όλοι οι τοπικοί φορείς, τέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό και το θέμα της αξιοποίησης του κτιριακού συγκροτήματος του παλιού νοσοκομείου, για το οποίο υπάρχει αντιδικία ανάμεσα στον Δήμο Καβάλας και το Υπουργείο Υγείας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο κ. Πολάκης διαβεβαίωσε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας θα αναβαθμιστεί σε κάθε επίπεδο, ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες, απολαμβάνοντας επί της ουσίας τα «προνόμια» τα οποία αναλογούν σε ένα Περιφερειακό-Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

Ωστόσο, δήλωσε έκπληκτος όταν πληροφορήθηκε ότι στην Ογκολογική Μονάδα γίνονται κατά μέσο όρο 150 θεραπείες τη μέρα – 30 λιγότερες από ό,τι στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης γεγονός που όπως είπε, «επιβάλλει την αναβάθμιση και ενίσχυση της μονάδας όπως και άλλων τμημάτων και κλινικών, όπου υπάρχει ανάγκη».

Παριστάμενος δε στα εγκαίνια Τοπικής Μονάδας Υγείας στην Καβάλα δήλωσε: «Βρέθηκα στα εγκαίνια της νέας Τοπικής Μονάδας Υγείας στη Καβάλα, τη πρώτη που ιδρύεται στην περιοχή. Η παρουσία κόσμου, τοπικών φορέων αλλά και βουλευτών της περιοχής αποδεικνύει πως η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αγκαλιάζεται από τον κόσμο και επιβεβαιώνει την μεγάλη σημασία της για το νέο σύστημα υγείας που επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε».

Και πρόσθεσε ότι «όσο αυτοί που κατέστρεψαν το δημόσιο σύστημα υγείας κραυγάζουν στα τηλεοπτικά δίκτυα κατηγορώντας μας για σκευωρούς, εμείς καθημερινά, γυρνάμε την Ελλάδα, συνομιλούμε με τους γιατρούς και τον κόσμο και με τις πράξεις μας και τη πολιτική μας αλλάζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας».

Σήμερα το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισκέφηκε την Θάσο όπου εγκαινίασε το νέο σταθμό του ΕΚΑΒ που λειτουργεί στον Πρίνο, πλησίον του Κέντρου Υγείας. «Σήμερα, είχα τη τύχη να βρεθώ στη Θάσο και να είμαι παρών στα εγκαίνια της βάσης του ΕΚΑΒ, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής το οποίο μετά από χρόνια γίνεται πράξη», ανέφερε μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Πολάκης.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο