Συνολική επίθεση στην κυβέρνηση με έμφαση στην υπόθεση Novartis εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι «θέλουμε να έλθουν όλα στο φως» και ότι θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να καταθέσουν οι μάρτυρες στη Βουλή, ενώ έκανε λόγο για μεθόδευση που ξεπερνά τη συκοφαντία, θέτοντας οκτώ ερωτήματα στον Αλέξη Τσίπρα.

«Καθώς όλοι οι πυλώνες του success story απέτυχαν ο κ. Τσίπρας έκανε αυτό που ξέρει καλά, να πετά λάσπη και να συκοφαντεί» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «τα κομματικά φερέφωνα προετοίμαζαν την κοινή γνώμη από πολύ καιρό και την έφεραν στη δημοσιότητα μία ημέρα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο».

«Υπάρχει σκάνδαλο; Βεβαίως και υπάρχει και είναι παγκόσμιο. Δεν αναδείχθηκε από κάποιους αριστερούς ατσίδες αλλά από τις αμερικανικές αρχές. Στην Ελλάδα είχε στήσει ένα βρόμικο σύστημα που προκαλούσε υπερσυνταγογράφηση και επιβάρυνε τους πολίτες. Υπήρχε υπέρμετρη δαπάνη, αλλά όταν συνέβαινε αυτό κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν διαμαρτυρόταν. Πάει πολύ να ενδύεται τον μανδύα της κάθαρσης εκείνος που πολέμησε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την υπόθεση Novartis για να στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους, τονίζοντας πως «η θέση της ΝΔ είναι καθαρή και αδιαπραγμάτευτη: φως στο σκοτάδι. Να ζητήσουμε αποζημίωση από την εταιρεία και να δημιουργήσουμε ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μη επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις».

«Άθλια σκευωρία της κυβέρνησης»

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «άθλια σκευωρία» της κυβέρνησης που έχει στόχο να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους και να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους. «Γιατί εκεί αποσκοπεί η πρόταση για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής. Η ΝΔ θα την υπερψηφίσει γιατί δεν θέλουμε να αμφιβάλει κανείς ότι θέλουμε να έλθουν όλα στο φώς».

Ακολούθως απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα που του ζήτησε να πει ονόματα για να αποδείξει τη σκευωρία, λέγοντας ότι η μεθόδευση ξεπερνά τη συκοφαντία και έθεσε οκτώ ερωτήματα:

  • Πώς γνώριζε ο κ . Παπαγγελόπουλος το περιεχόμενο του κλειστού φακέλου πριν έλθει στη Βουλή και μίλησε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεων του ελληνικού κράτους; Η διάκριση των εξουσιών με αυτή την κυβέρνηση έχει πάψει να υπάρχει. Τα ίδια είπε και η κ. Θάνου.
  • Γιατί η εισαγγελέας διαφθοράς δεν διαβίβασε στη Βουλή αμελλητί την υπόθεση ως όφειλε μόλις ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας κατέθεσε, αλλά τρεις μήνες μετά;
  • Πώς είναι δυνατόν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να γνωρίζει τους μάρτυρες;
  • Πώς εξηγείται συγκεκριμένη εφημερίδα, που είναι εργαλείο κυβερνητικής προπαγάνδας, να προαναγγέλλει πριν από ένα χρόνο την εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού στην υπόθεση;
  • Πώς εξηγείται η εμπλοκή των 10 προσώπων από την στιγμή που η έρευνα του FBI δεν υπέδειξε κανέναν;
  • Πώς εξηγείται η συγκάλυψη του πρώην υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην υπόθεση;
  • Τι δουλειά είχε ο κ. Τζανακόπουλος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου;
  • Πώς εξηγείται ότι πριν από έναν χρόνο ο κ. Τσίπρας είχε προφητεύσει το συμπέρασμα της δικαστικής έρευνας;

Το σκάνδαλο Novartis δεν το χειρίζεται η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, το πήρε από τα χέρια της η κυβέρνηση για να το μετατρέψει σε εργαλείο πολιτικής εξόντωσης των αντιπάλων της, συμπέρανε ο κ. Μητοστάκης και προσέθεσε ότι οι κατηγορίες δεν στοιχειοθετούνται και γι’ αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει άρον – άρον να κλείσει η Προανακριτική και να επιστρέψει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Είπε ακόμη ότι είναι χαλκευμένα τα κατηγορητήρια για τους 10 πολιτικούς και ότι τίποτε από αυτά που κάνει η κυβέρνηση δεν αποβλέπει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εξήγησε ωστόσο ότι «με την απόφασή μας επιμένουμε να πέσει άπλετο φως στις σκοτεινές διαδρομές ενός παρακράτους που κατασκευάζει κατηγορητήρια».

«Να καταθέσουν οι μάρτυρες στη Βουλή»

«Απαιτούμε να καταθέσουν οι μάρτυρες στην Επιτροπή της Βουλής σε αντιπαράθεση με εκείνους που κατηγορούν. Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι τι φοβούνται, ότι θα τους πυροβολήσει ο κ . Πικραμένος ή ο κ. Σαμαράς ή ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ας έλθουν να καταθέσουν ακόμη και φορώντας κουκούλα, αλλά να έλθουν να καταθέσουν στην Βουλή μπροστά σε αυτούς που κατηγορούν. Είναι αδιανόητο να μην δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς που κατηγορούνται να έλθουν σε αντιπαράθεση μαζί τους» τόνισε, προειδοποιώντας να μην τολμήσει ο κ. Τσίπρας να κλείσει την Προκαταρκτική Επιτροπή πριν έλθουν όλα στο φως.

«Πυρά» στον Τσίπρα για τα βλήματα Καμμένου

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην υπόθεση των βλημάτων και τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αν η συμπολίτευση θα ψηφίσει την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπή για την αγοραπωλησία βλημάτων από την Σαουδική Αραβία.

«Περιμένουμε να δούμε αν ο κ. Τσίπρας επιχειρήσει να συγκαλύψει ότι ο κ. Καμμένος ενέπλεξε παρανόμως μεσάζοντα στην αγοραπωλησία. Περιμένουμε να δούμε αν ήταν σε γνώση του οι ενέργειες του κ. Καμμένου. Αν είχε την παραμικρή τσίπα, ο κ. Τσίπρας θα επεδίωκε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με δική του πρωτοβουλία» είπε.

Προειδοποίησε επίσης «να γνωρίζουν κάποιοι ότι οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες αλλάζουν και ότι για τον κ. Καμμένο και τα καμώματά του στο υπουργείο Άμυνας δεν υφίσταται καμία παραγραφή».

«Όλα όσα περιέγραψα θέτουν σε αμφισβήτηση τη σημαντικότερη κατάκτησή μας, το κράτος δικαίου, την υπόσταση της αστικής φιλελεύθερης δημοκρατίας. Άλλωστε το ομολογούν μόνοι τους ότι έχουμε την κυβέρνηση αλλά δεν έχουμε την εξουσία. Έλεγαν »ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»- ε λοιπόν δεν μας τελείωσαν είμαστε εδώ. Η ΝΔ δεν εγγυάται μόνο την οικονομία, είναι ο θεματοφύλακας της δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο