Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Γιατί ο Μητσοτάκης περιφρόνησε τον Καμμένο

Την πρόθεση να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ένταση στα Ιμια εξέφρασε ο υπουργός Αμυνας Πανος Καμμένος, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε. Για ποιον λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ περιφρόνησε τον υπουργό Αμυνας αποκαλύπτει ο Βηματοδότης.

Την πρόθεση να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ένταση στα Ιμια εξέφρασε ο υπουργός Αμυνας Πανος Καμμένος, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε. Για ποιον λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ περιφρόνησε τον υπουργό Αμυνας αποκαλύπτει ο Βηματοδότης.

Συγκεκριμενα, ο Βηματοδότης αναφέρει:

«Ως υποτιμητική, απρεπή, θρασύτατη και… ντροπιαστική θεωρεί ο Κ. Μητσοτάκης οποιαδήποτε συνάντηση ή επαφή (έστω και τηλεφωνική) με τον Πάνο Καμμένο. Δεν θέλει καμία ενημέρωση από αυτόν για τα Ιμια, ούτε καν να τον ακούει, όπως μου διεμήνυσαν στενοί συνεργάτες του γαλάζιου προέδρου: «Δεν μπορεί κάθε ημέρα να τον εξυβρίζει και μετά να ζητεί να τον συναντήσει για να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα» έλεγαν, με την προσθήκη ότι εάν ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να ενημερώσει για τα εθνικά θέματα, δεν θα έβαζε τον Καμμένο να επικοινωνήσει με τον Μητσοτάκη, αλλά θα ενημέρωνε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός: «Πού όμως τέτοια ευαισθησία από τον Τσίπρα» διερωτήθηκαν.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο για το οποίο αρνείται ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωση από τον κ. Καμμένο. Θεωρεί ότι ο κ. Καμμένος τον δουλεύει (!) όταν του λέει να τον ενημερώσει για τα Ιμια και μάλιστα από το… Μόναχο, στο περιθώριο της συνδιάσκεψης Munich Security Conference: «Δηλαδή δεν είναι δούλεμα αυτό; Είναι σαν να του λέει πέρνα μια βόλτα στο Μόναχο να τα πούμε για τα Ιμια. Ε, όχι, δεν θα του κάνει τη χάρη, ούτε του Καμμένου ούτε του Τσίπρα» έλεγαν οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ.

Ποιος ενημερώνει τον Κικίλια;

Ετσι, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή στον σκιώδη υπουργό τού κόμματός του να επικοινωνήσει με τον υπουργό Αμυνας και να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στα Ιμια και γενικά για τις τουρκικές προκλήσεις. Το ερώτημα όμως παραμένει: από πού ενημερώνεται η ΝΔ για θέματα Αμύνης; Περιμένει δηλαδή τον κ. Καμμένο, όποτε αυτός κρίνει, να την ενημερώσει μέσω Κικίλια; Η απάντηση που δόθηκε σε αυτό το ερώτημα έχει ενδιαφέρον. Ο κ. Κικίλιας, μου είπαν, ενημερώνεται από… στραταίους (εν ενεργεία, όπως η στρατιωτική ηγεσία ή εν αποστρατεία), όπως επίσης και από διπλωμάτες (εν ενεργεία ή επί τιμή). Και εν συνεχεία ενημερώνει τον πρόεδρό του, ο οποίος να σημειώσω ότι έχει και αυτός τις πηγές του, πλην όμως δεν τις αποκαλύπτει. Τώρα, θα πείτε, έχουν αποτέλεσμα οι ενημερώσεις που γίνονται στον αρμόδιο τομεάρχη Αμυνας της ΝΔ;

in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024