Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Φλόριντα με 17 νεκρούς και τραυματίες [Εικόνες - Βίντεο]

Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Φλόριντα με 17 νεκρούς και τραυματίες [Εικόνες – Βίντεο]

Επίθεση με δεκάδες πυροβολισμούς πραγματοποίησε ένας ένοπλος σε σχολείο στη Φλόριντα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον δράστη έπειτα από αρκετή ώρα, σε χώρο έξω από το σχολείο. Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Επίθεση με δεκάδες πυροβολισμούς πραγματοποίησε ένας ένοπλος σε σχολείο στη Φλόριντα, την ώρα που ολοκληρωνόταν το ωράριο των μαθημάτων, με αποτέλεσμα χάσουν τη ζωή τους 17 άτομα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από το γραφείο του σερίφη του Broward, ενώ δεκάδες ακόμα μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο σερίφης Σκοτ Ίσραελ, 12 άτομα πέθαναν εντός του σχολικού κτιρίου, τρία στον εξωτερικό χώρο, ενώ δύο ακόμα κατέληξαν μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Συνελήφθη ο δράστης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Οι αστυνομικές δυνάμεις της κομητείας Μπρόουαρν στη Φλόριντα περικύκλωσαν αμέσως το σχολείο στην πόλη Πάρκλαντ, όπου σημειώθηκε το περιστατικό με ένοπλο, ωστόσο για αρκετή ώρα ο δράστης παρέμενε ασύλληπτος.

Τελικά, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη της επίθεσης στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas High School, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να μεταφέρουν την εικόνα.

Αργότερα, το κανάλι WCVB-TV Boston μετέδωσε πλάνα από ελικόπτερο όπου ο δράστης της επίθεσης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Έγιναν γνωστά τα στοιχεία του δράστη

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του ανθρώπου που οι αστυνομικοί συνέλαβαν ως τον δράστη της επίθεσης, έγιναν γνωστά τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Πρόκειται για τον 19χρονο Νικ Κρουζ, ο οποίος ήταν πρώην μαθητής του σχολείου, με πρώην συμμαθητές του να κάνουν λόγο για «προβληματικό άτομο», το οποίο είχε εμμονή με τα όπλα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν 20 έως 50 τραυματισμένα άτομα, χωρίς να μπορεί κανείς να διευκρινίσει αν είναι όλα παιδιά ή υπάρχουν και ενήλικες θύματα.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε αμερικανικά ΜΜΕ δήλωσαν ότι οι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν «ήταν τόσοι πολλοί που δεν μπορούσαν να τους μετρήσουν».


Μήνυμα Τραμπ για τα θύματα και τις οικογένειές τους

Με ανάρτησή του στο Twitter, σχολίασε το περιστατικό ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας τις προσευχές και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης. «Κανένα παιδί, δάσκαλος ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να αισθάνεται ανασφαλής σε σχολείο των ΗΠΑ» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024