Αργεντινή: 5 εκατ. δολάρια σε όποιον βρει το χαμένο υποβρύχιο
Αδυνατώντας να εντοπίσει, παρά τη διεθνή βοήθεια που της προσφέρθηκε, το υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού της, το οποίο παραμένει άφαντο από την 15η Νοεμβρίου μαζί με το 44μελές πλήρωμά του, η Αργεντινή υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον καταφέρει να βρει το σκάφος.
Αδυνατώντας να εντοπίσει, παρά τη διεθνή βοήθεια που της προσφέρθηκε, το υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού της, το οποίο παραμένει άφαντο από την 15η Νοεμβρίου μαζί με το 44μελές πλήρωμά του, η Αργεντινή υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον καταφέρει να βρει το σκάφος.
Η αποζημίωση των 98 εκατομμυρίων πέσο, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Άμυνας, θα καταβληθεί «στο πρόσωπο που θα δώσει κάποια πληροφορία ή χρήσιμα στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν στο να βρεθεί το ακριβές σημείο του υποβρυχίου» Σαν Χουάν.
Το πολεμικό ναυτικό της Αργεντινής συνεχίζει τις έρευνες με περιορισμένα μέσα και η κυβέρνηση της Αργεντινής ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πείσει τις ιδιωτικές εταιρείες να συνδράμουν στις έρευνες.
Περισσότερες από 10 χώρες έχουν κινητοποιηθεί για την εύρεση του υποβρυχίου, το οποίο πιθανόν βυθίστηκε σε απόσταση 400 χλμ από τις ακτές της Παταγονίας, στον Ατλαντικό Ωκεανό, αφού εξέπεμψε σήμα για βλάβη στο σύστημα μπαταριών του.
Ο πρόεδρος της χώρας Μαουρίσιο Μάκρι έκανε δεκτούς την 7η Φεβρουαρίου τους συγγενείς των 44 μελών του πληρώματος και τους ανήγγειλε την πρωτοβουλία αυτή, χωρίς να διευκρινίσει το ακριβές ποσό της αποζημίωσης.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442