Την δυνατότητα φυσιολογικής κινητικότητας έχει πλέον μια 13χρονη έφηβη χάρη σε σωτήρια επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε επιτυχώς από την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Νευροχειρουργικής Βασίλειου Ζέρρη.

Η 13χρονη Μαριλένα έχει διαγνωσθεί με το σπάνιο σύνδρομο Οκαμότο μετά τη γέννησή της. Ενδεικτικό της σπανιότητα του εν λόγω συνδρόμου, για το οποίο δεν υπάρχει ίαση είναι τέτοια, είναι ο μονοψήφιος αριθμός πασχόντων που έχει καταγραφεί, παγκοσμίως.

Με τον όρο «σύνδρομο Οκαμότο» περιγράφεται ένα σύνολο συμπτωμάτων, γεννετικής βάσης, που εκφράζονται μεταξύ άλλων με μυική υποτονία, κληρονομική υδρονέφρωση, νοητική υστέρηση, αναπτυξιακή υστέρηση, χειλεοσχιστία, λυκόστομα κ.τ.λ.

Η ελληνίδα έφηβη ταλαιπωρείτο από πολύπλοκη παιδιατρική σκολίωση και καθήλωση νωτιαίου μυελού και τους τελευταίους μήνες λόγω της προοδευτικά ταχέως επιδεινούμενης σκολίωσης απώλεσε ουσιαστικά τη δυνατότητα της βάδισης.

Η επιστημονική ομάδα του κ. Ζέρρη με τη συνδρομή του Στήβεν Χουανγκ, με εξειδίκευση στην παιδιατρική σκολίωση, που ταξίδεψε από το Νοσοκομείο Παίδων Shriners της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, στην Αθήνα, μετά από ένα πολύπλοκο και πολύωρο χειρουργείο, κατόρθωσε να απελευθερώσει το νωτιαίο μυελό και να επιτύχει σπονδυλοδεσία πολλών επιπέδων.

Η μικρή Μαριλένα έχει ήδη λάβει ειξιτήριο από το ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου πραγματοποιήθηκε η επέμβαση, έχει κινητοποιηθεί και οι γιατροί είναι πλέον βέβαιοι για την καλή έκβαση και την οριστική αποφυγή καθήλωσής της σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Νευροχειρουργικής Βασίλειου Ζέρρη εργάστηκε pro bono, προσφέροντας την δυνατότητα ίασης της προοδευτικά ταχέως επιδεινούμενης σκολίωσης. 

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο