Για σκηνικό έντασης που στήνεται γύρω από τα Ίμια κάνει λόγο σε άρθρο της η ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, με τίτλο «Καθώς αυξάνεται η ένταση στο Αιγαίο η ΕΕ διάλεξε την πλευρά της Ελλάδας».

Για σκηνικό έντασης που στήνεται γύρω από τα Ίμια κάνει λόγο σε άρθρο της η ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, με τίτλο «Καθώς αυξάνεται η ένταση στο Αιγαίο, η ΕΕ διάλεξε την πλευρά της Ελλάδας».

Σύμφωνα με την Hurriyet, η ΕΕ πήρε θέση στην ένταση που σημειώθηκε κοντά στα Ίμια το βράδυ της Δευτέρας, ανάμεσα σε σκάφη του λιμενικού της Ελλάδας και της Τουρκίας, με δύο ανακοινώσεις απέναντι στην Τουρκία.

Η ένταση στα Ίμια, σύμφωνα με την εφημερίδα, συνεχίζεται και την Τρίτη, καθώς στην περιοχή βρίσκονται από τις 14:30 το μεσημέρι 11 τουρκικά πλοία και 8 ελληνικά.

Σύμφωνα πάντα με την τουρκική ιστοσελίδα στις 14.45 δύο ταχύπλοα, με οπλισμένους έλληνες στρατιώτες, τράβηξαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας περίπου ένα μίλι μακριά από τα Ίμια, πήγαν στη Κω.

Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetlerinden Kardak’ta önleme devriyesi
Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları, Bodrum açıklarındaki Kardak kayalıkları civarında önleme devriyesi görevini sürdürüyor.
13.02.2018

Στο εν λόγω άρθρο παρατίθενται, μεταξύ άλλων, δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, και η αναφορά του στο γεγονός ότι το σκάφος του Λιμενικού που εμβολίστηκε από την τουρκική ακταιωρό ήταν συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια στιγμή η τουρκική εφημερίδα σημειώνει και τις δηλώσεις της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας κάνοντας αναφορά στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και στις δηλώσεις του εκπροσώπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στις οποίες υπήρχαν σαφείς αναφορές για τήρηση σχέσεων καλής γειτονίας με την Κυπριακή Δημοκρατία και αποφυγή προκλήσεων και αμφισβήτησης της κυριαρχίας της από την Άγκυρα.

Αλεξάνδρα Φωτάκη

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr