Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι εμπόλεμες συριακές παρατάξεις και οι περιφερειακοί σύμμαχοί τους θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί η συνέχιση της βίας στην περιοχή.

Στο πιο σοβαρό μέχρι σήμερα επεισόδιο ανάμεσα στο Ισραήλ και τις υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις στη Συρία, ένα ισραηλινό πολεμικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε το Σάββατο από αντιαεροπορικά πυρά.

«Η στρατιωτική κλιμάκωση σε όλη τη Συρία, περιλαμβανομένων των γεγονότων που είδαμε το Σαββατοκύριακο στα ισραηλινά σύνορα, είναι βαθιά ανησυχητική. Μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε επικίνδυνη επέκταση της βίας», δήλωσε εκπρόσωπος στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Καλούμε τις συριακές παρατάξεις, τους συμμάχους τους, καθώς και τους περιφερειακούς πρωταγωνιστές να συμμορφωθούν προς το διεθνές δίκαιο, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες οι οποίες κλιμακώνουν περαιτέρω την κατάσταση και παρατείνουν τα βάσανα των σύρων αμάχων», δήλωσε η εκπρόσωπος προσθέτοντας πως η Κομισιόν παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο