
Πρόσθετα μαθήματα ξένων γλωσσών στα σχολεία και εκτός ωραρίου
Τη βούλησή του να εντάξει πρόσθετα δίωρα μαθήματα ξένων γλωσσών εκτός σχολικού ωραρίου εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Τη βούλησή του να εντάξει πρόσθετα δίωρα μαθήματα ξένων γλωσσών εκτός
σχολικού ωραρίου εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Το νέο εγχείρημα που αναμένεται να εφαρμοστεί από το νέο σχολικό έτος 2018-2019, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του υπουργού στο NEWS24/7, προβλέπει την σταδιακή καθιέρωση δίωρων μαθημάτων ξένων γλωσσών, σε ωράριο εκτός υποχρεωτικού, αρχής γενομένης από τη Β’ Λυκείου.
Τα δίωρα μαθήματα, θα είναι δύο κάθε εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να γίνονται απογευματινές ώρες, στο διάστημα μεταξύ 16.00-18.00. Οι μαθητές θα έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών ως γλώσσα διδασκαλίας.
Η παρακολούθηση θα είναι προαιρετική, ωστόσο, στόχος του αρμόδιου υπουργείου είναι ολοένα και περισσότεροι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η ανάγκα για φροντιστηριακά μαθήματα ξένων γλωσσών.
«Ακόμη κι αν δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων σε ένα σχολείο, οι μαθητές θα έχουν την επιλογή να πηγαίνουν σε γειτονικό», διευκρινίζει άλλωστε στο News24/7 ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Διευκρινίζει μάλιστα λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να μην είναι σε θέση να πάρουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας μόνο με τα μαθήματα που γίνονται στα σχολεία και οι γονείς να αναγκάζονται να έχουν μία ακόμη οικονομική υποχρέωση».
in.gr
- «Τη φλόγα του αγώνα κρατάμε ζωντανή» – Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
- Η «Evita» του Τζέιμι Λόιντ με τη Ρέιτσελ Ζέγκλερ ταξιδεύει στο Μπρόντγουεϊ
- Πρωτομαγιά: Η πρώτη κατάθεση στεφάνων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής από συνδικάτα και φορείς
- Αυστραλία: Επεισόδια έξω από νοσοκομείο που κρατείται 47χρονος για τη δολοφονία 5χρονης
- Τσουκαλάς για Πρωτομαγιά: Η μείωση των ωρών εργασίας μπορεί να γίνει εργαλείο αναδιανομής
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ
