Τουρκία: 48 συλλήψεις φερόμενων μελών του ΙΚ που ετοίμαζαν επίθεση
Σαράντα οκτώ πρόσωπα που φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανάμεσά τους 31 ξένοι, συνελήφθησαν σε εφόδους των σωμάτων ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, καθώς οι τουρκικές Αρχές υποπτεύονται πως προετοιμάζονταν να διαπράξουν δύο νέες επιθέσεις, μετέδωσε το Σάββατο το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Σαράντα οκτώ πρόσωπα που φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανάμεσά τους 31 ξένοι, συνελήφθησαν σε εφόδους των σωμάτων ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, καθώς οι τουρκικές Αρχές υποπτεύονται πως προετοιμάζονταν να διαπράξουν δύο νέες επιθέσεις, μετέδωσε το Σάββατο το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Οι 31 αλλοδαποί –οι εθνικότητές τους δεν διευκρινίστηκαν– συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία κατά τη διάρκεια έξι εφόδων σε τρεις συνοικίες της Κωνσταντινούπολης. Τους βαρύνουν υποψίες ότι προετοίμαζαν μια επίθεση, ανέφερε το Ανατολή.
Άλλα δεκαεπτά πρόσωπα συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν στην Άγκυρα, καθώς τους βαρύνουν υποψίες ότι ανήκουν στο ΙΚ. Και στην πρωτεύουσα τα πρόσωπα που συνελήφθησαν φέρονται να προετοίμαζαν μια επίθεση, συνέχισε το Ανατολή, χωρίς να αναφέρει πότε έγιναν οι επιχειρήσεις της αστυνομίας.
Η Τουρκία υπέστη αλλεπάλληλες επιθέσεις τρομοκρατών το 2015, το 2016 και το 2017, ενέργειες που αποδόθηκαν στο ΙΚ και στους κούρδους αυτονομιστές. Οι επιθέσεις αυτές στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.
Η πιο πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια στο τουρκικό έδαφος την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το ΙΚ ήταν εκείνη της Πρωτοχρονιάς του 2017, όταν ένας άνδρας οπλισμένος με τουφέκι εφόδου σκότωσε 39 ανθρώπους στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης.
Οι επιχειρήσεις της τουρκικής αστυνομίας εναντίον φερόμενων ως μελών του ΙΚ είναι συχνές. Έξι Ιρακινοί που φέρονται να ανήκαν στην τζιχαντιστική οργάνωση συνελήφθησαν την Τετάρτη από την αστυνομία στη Σαμψούντα, στη βόρεια Τουρκία.
in.gr με πληροφορίες από Reuters
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442