«Αν στο τέλος της διαπραγμάτευσης αποτύγχανε ο σχηματισμός κυβέρνησης λόγω της κατανομής των υπουργείων, οι πολίτες θα μας θεωρούσαν τρελούς» δηλώνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Φόλκερ Κάουντερ, δικαιολογώντας την απόφαση να παραχωρηθεί το υπουργείο Οικονομικών στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

«Έπειτα από τις ατελείωτες διαπραγματεύσεις εδώ και μήνες, κανένας πολίτης δεν θα έδειχνε κατανόηση, αν τελικά δεν καταφέρναμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση επειδή δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε για τα πόστα» τονίζει ο κ. Κάουντερ στην «Rheinische Post» και προσθέτει ότι το κόμμα του είναι στα μάτια των πολιτών ο εγγυητής της σταθερότητας και της αξιοπιστίας.  Αυτήν ακριβώς την ευθύνη απέναντι στη χώρα ανέλαβαν οι διαπραγματευτές του CDU, επισημαίνει, παρά το γεγονός ότι, όπως λέει, το τίμημα ήταν πολύ υψηλό.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Ένωσης απευθύνει ακόμη έκκληση να δοθεί προσοχή στο περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων και αναφέρει συγκεκριμένα ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Άγγελα Μέρκελ θα είναι επικεφαλής της κυβέρνησης, ενώ τονίζει ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα «φέρει τη σφραγίδα των Χριστιανοδημοκρατών».

Στο ίδιο πνεύμα και ο αντιπρόεδρος του CDU, Φόλκερ Μπουφιέ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, δηλώνει ότι το κόμμα του επέμενε ως το τέλος να κρατήσει το υπουργείο Οικονομικών, ήταν ωστόσο σαφές ότι, αν αυτό συνέβαινε, δεν θα υπήρχε συμφωνία και εκτιμά ότι, αν τελικά αποτύγχαναν οι διαπραγματεύσεις, οι πολίτες θα απογοητεύονταν και θα ενισχύονταν τα πολιτικά άκρα.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο