Το CAS, δικαστήριο διαιτησίας για τον αθλητισμό, έκανε γνωστό σήμερα ότι απέρριψε τις προσφυγές των 47 Ρώσων αθλητών και προπονητών για την συμμετοχή τους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang, που αρχίζουν επίσημα σήμερα με την τελετή έναρξης.

Οι Ρώσοι είχαν προχωρήσει σε προσφυγή, ενάντια στον αποκλεισμό τους από τους Αγώνες από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για το σκάνδαλο ντόπινγκ, που προέκυψε από τους Αγώνες του Σότσι του 2014.

Από την ρωσική πλευρά, σχολιάσθηκε πως η σχετική απόφαση ελήφθη «υπό πίεση».

Παρέλασαν με τη σημαία της ΔΟΕ

Αντιπροσωπεία 80 Ρώσων αθλητών συμμετείχε στην παρέλαση των αθλητών , η οποία πραγματοποιήθηκε κατά την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην νοτιοκορεατική πόλη Pyeongchang. Οι Ρώσοι αθλητές, με αριθμό κατάταξης το 55, παρέλασαν μεταξύ των ομάδων της Αυστρίας και του Ουζμπεκιστάν.

Εξαιτίας του αποκλεισμού της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι Ρώσοι αθλητές συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Ολυμπιακή σημαία και με την ιδιότητα των ολυμπιακών αθλητών από την Ρωσία.

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο και παρέλασαν με την σημαία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής , την οποία κρατούσε εθελοντής ο οποίος ορίσθηκε από την οργανωτική επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατά την παράδοση η παρέλαση άρχισε με την ελληνική ολυμπιακή ομάδα, ενώ ολοκληρώθηκε με την παρέλαση των αθλητών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας οι οποίοι κρατούσαν τη σημαία που συμβολίζει την ενότητα των χωρών.

Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στις 25 Φεβρουαρίου , συμμετέχουν 168 Ρώσοι αθλητές.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο