Μουζάλας: Καμία παρέμβαση της κυβέρνησης για τους τούρκους αξιωματικούς
Η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς τόνισε την Παρασκευή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στη Βουλή.
Η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς τόνισε την Παρασκευή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στη Βουλή.
«Η απόφαση για τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς κάποτε θα βγει και όποια και αν είναι, αρέσει ή όχι, θα είναι απόφαση της Δικαιοσύνης» διαβεβαίωσε.
Θα ολοκληρωθεί, συμπλήρωσε, η νομική διαδικασία και θα παρθεί η απόφαση, που μπορεί να μην είναι ίδια για όλους. Η κυβέρνηση, χωρίς παρεμβάσεις, ενδιαφέρεται να κριθεί σε όλο το νομικό βάθος αυτή η υπόθεση, γιατί η Τουρκία είναι γείτονα χώρα με συγκεκριμένα προβλήματα, όμως, είμαστε μαζί σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς.
«Η επιστροφή στην Τουρκία των οκτώ τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο αποκλείστηκε μέσα από νόμιμες νομικές διαδικασίες οριστικά. Καμία παρέμβαση δεν υπήρξε» ανέφερε ο κ. Μουζάλας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη.
«Εγώ υπέγραψα την κυβερνητική απόφαση. Η κυβέρνηση δεν έκανε καμία παρέμβαση. Ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για όλους και αυτό κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η άσκηση ενός νόμιμου δικαιώματος δεν είναι παρέμβαση» εξήγησε ο κ. Μουζάλας.
«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε στον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ότι στην Ελλάδα λειτουργεί το κράτος δικαίου. Έτσι λειτουργεί στη χώρα μας, εφαρμόζονται οι νόμοι και οποιαδήποτε παρέμβαση αποτελεί παραβίαση του κράτους δικαίου» υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας και κατέληξε λέγοντας πως «καλύτερα να αφήσουμε το θέμα στη Δικαιοσύνη εσύ και εγώ, παρά μέσα στο Κοινοβούλιο να δώσουμε την προσωπική μας άποψη. Αφήστε τους δικαστές να κρίνουν».
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- ΠΑΣΟΚ: Οι «μεταγραφές», ο Τσίπρας και οι ανεξαρτητοποιήσεις
- Δράμα: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους – 41 κλήσεις στην Πυροσβεστική
- Σπάνια πανομοιότυπα τετράδυμα γεννήθηκαν στην Αυστραλία – Η έκπληξη της γιατρού
- Greece Faces First Major Heatwave of the Year as Temperatures Approach 43°C
- Μουντιάλ 2026: Ισπανός πιλότος «γλέντησε» Αργεντινούς επιβάτες μετά τη λήξη του τελικού (vid)
- Αυτό το καλοκαίρι κάθε βραδιά μεταμορφώνεται σε μία κινηματογραφική εμπειρία με την Xiaomi TV S Mini LED Series 2026
- ΗΠΑ: Η «δίψα» για data centers… συρρικνώνει λίμνες – Οι εντυπωσιακές συμπτώσεις
- Ο Μπρους Λι πέθανε ξαφνικά στο απόγειο της καριέρας του – Οι τελευταίες ημέρες της ζωής του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-MKv9gQHpICM-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442