Κατηγορία ότι η Ρωσία αναμίχθηκε στις αμερικανικές εκλογές του 2016 εκτόξευσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Ου. Μπους, χαρακτηρίζοντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν «ευφυή όσον αφορά την τακτική».

Ο Μπους παραχώρησε συνέντευξη σε επιχειρηματικό συνέδριο που οργανώθηκε στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές, όμως το αν αυτό επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα είναι άλλο ζήτημα.

«Όμως αναμίχθηκαν και αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία» πρόσθεσε. Είπε, επίσης, ότι η Ρωσία έκανε το ίδιο πράγμα την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και ότι είναι πολύ έμπειρη σε ό,τι αφορά τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. «Ο Πούτιν είναι ένας ευφυής ειδικός στην τακτική, ικανός να εντοπίζει τις αδυναμίες και να τις εκμεταλλεύεται» είπε ο Μπους.

Το Κρεμλίνο έχει κατ’ επανάληψη απορρίψει τις κατηγορίες περί ανάμιξής του σε εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών.

Σε μια εμφανή κριτική του στη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπους ζήτησε να γίνουν αλλαγές στους κανονισμούς λέγοντας ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίσει κανείς ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ιστορία τους καλωσόριζαν όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους ή το πού είχαν γεννηθεί.

«Το σύστημά μας είναι χαλασμένο και πρέπει να το φτιάξουμε. Εγώ προσπάθησα, αλλά ανεπιτυχώς» είπε χωρίς να κατονομάσει τον Τραμπ. «Είναι σημαντικό για την οικονομία μας αλλά και για την ψυχή μας να λειτουργεί καλά το μεταναστευτικό σύστημα» συνέχισε.

Για το Μεξικό, είπε πως θεωρώ αυτή τη σχέση ζωτικής σημασίας για την οικονομία και τη σταθερότητά μας. Πρέπει να ενισχύσουμε τα σύνορά μας και να ενισχύσουμε τους νόμους μας. Υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να κάνουν τις δουλειές που θέλουν οι Αμερικανοί. Πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν να μαζεύουν μπαμπάκι σε θερμοκρασία 40 βαθμών. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ταΐσουν την οικογένειά τους και είναι πρόθυμοι να το κάνουν» κατέληξε.

in.gr με πληροφορίες από Reuters

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο