«Θα κάνω το παν για να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας την επιθυμία του για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis από τη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης, αφού ζήτησε τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, χαρακτήρισε «παραμύθια της Χαλιμάς» όσα του καταλογίζονται.

Καλούμενος στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία να απαντήσει εάν ισχύει ότι έλαβε 2 εκατ. ευρώ από την ελβετική εταιρεία ώστε να επισπεύσει ως υπουργός Υγείας την αποπληρωμή της με το ποσό των 65 εκατ. ευρώ από οφειλές του Δημοσίου, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι καταβλήθηκαν χρήματα στη Νοvartis -όπως και σε όλες τις φαρμακευτικές στις οποίες όφειλε το Δημόσιο- αλλά όχι το ποσό των 65 εκατ. ευρώ, δηλώνοντας πως η αποπληρωμή κατέστη απαιτητή λόγω «μνημονιακής υποχρέωσης».

«Πληρώσαμε μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2013, ένα μεγάλο ποσό. Περίπου 300 εκατ. ευρώ σε όλες τις ελληνικές και ξένες φαρμακευτικές, από το ποσό των 600 εκατ. ευρώ που όφειλε συνολικά το Δημόσιο. Δεν υπήρξε καμία προνομιακή μεταχείριση. Όλη αυτή η ιστορία είναι παραμύθια της Χαλιμάς» κατέθεσε στην Εξεταστική, προσθέτοντας πως «εάν έδινα μόνο σε μια εταιρεία και δεν έδινα σε καμία άλλη θα είχε γίνει χαμός. Δείτε εάν υπήρχε την εποχή εκείνη καμία αντίδραση».

Ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική, ζήτησε να προχωρήσει το κόμμα τους στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis λέγοντας ότι «δεν φοβάται το δικαστήριο».

Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος δέχεται την άρση της βουλευτικής ασυλίας του για την υπόθεση, ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε να συναινέσει, εξηγώντας πως υπάρχει συγκεκριμένος νόμος περί ευθύνης υπουργών και στο Σύνταγμα και στο νόμο που πρέπει να ακολουθηθεί.

«Υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες λένε ότι δεν μπορεί να γίνει με μια δήλωσή μου άρση της βουλευτικής ασυλίας. Εγώ και να θέλω δεν θα μπορούσα, με το νόμο περί ευθύνης υπουργών να δικαστώ παρά μόνο σε Ειδικό Δικαστήριο. Εγώ θα κάνω το παν για να φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια και να δικαστεί, δεν θέλω καμία ασυλία και καμία παραγραφή» είπε, υπογραμμίζοντας πως «θέλω να γίνει Προκαταρκτική Επιτροπή, να ανοίξει αυτή η υπόθεση και μετά να κλείσει με ό,τι μπορεί να γίνει νόμιμα».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο